Ez mennyire kivitelezhető ha még nem töltöttem be a 16-ot?
"Mit tehetnek, valakinek valami otlet esetleg?"
15.-ik év betöltése után a nyári szünetben dolgozhatsz - ezt meg is tetted. Iskolaidőben CSAK 16 év betöltése után dolgozhatsz.
Mit tehetsz? VÁRSZ türelemmel, amíg betöltöd a 16.-ik évedet.
Semelyik nagy multi nem fogja kockáztatni azt, hogy alkalmazzanak Téged 16 év alatt, hiszen valóban tetemes büntetést kellene fizetniük emiatt.
Még valami (előző vagyok).
dicséretes, hogy szeretnél dolgozni, de egy jótanács. még épp csak elkezdtél dolgozni, még nem is vagy nagykorú, de már a törvények (Munka Törvénykönyve) kijátszásán gondolkozol. Ne tedd - inkább tanulmányozd a munka törvénykönyvét, hogy tisztában legyél majd, hogy a munkaszerződésnek mit kell tartalmaznia, mikor hogyan lehet felmondani, stb.
Törvény az törvény. Ha nem tartaná be az emberek többsége, akkor nem lenne értelme.
16 éves korodig tanköteles vagy, nem véletlenül. És hacsak nem a mekiben szeretnél karriert építeni, egy érettségire mindenképpen szükséged lesz.
Én most érettségiztem, az utosó két évem mellett végig melóztam, és higgy nekem, nem tett jót. A munka a tanulás rovására megy egy pont után, vagy fordítva.
Priviben szívesen írok a tapasztalataimról.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!