Azt visszanezik, hogy mikor kezdtem az egyetemet?
Hatalmas hiba hazugsággal indítani. Ha kiderül, akkor oda a bizalom.
Ha egyel későbbi évet írsz az nagyon feltűnő, alapból lesz a gimi és egyetem között egy hézag, amire 100%, hogy rákérdeznek.
Akkor pedig azt mondod, hogy hiba volt(nagy égés...), vagy hazudsz.
Azonban ha megnézi a diplomád és kiderül, akkor tuti bukta.
Inkább találj ki valami jó szöveget, hogy miért csúsztál.
Már nem emlékszem hogy a diplomán rajta van-e, de ha nincs, akkor annyi a dolgod hogy - a születési dátumod nem írod bele, és a középiskolát is kihagyod. Senkit nem fog érdekelni.
Én egy 5 hónapos borzalmas és értelmetlen munkaviszonyt kozmetikáztam ki a CVmből (előtte- és utánavaló melókkal összevontam). Bár ha valaki kombinálna, a TB kiskönyvemből kinézhetné, hogy hazudtam még x hónapja az interjún, de ez csak pici, kotnyeles magyar cégeknél veszély, ahol kb mindent kibeszélnek.
Nagy cégnél, multinál, ahol a kiválasztás és a pénzügyes tök más ember, nem érdekel senkit.
A CV egy marketinganyag, egy termékleírás rólad; azt és úgy írsz bele, ahogyan neked tetszik, és persze a valóságnak megfelel.
Bőven elég a diplomaszerzés évét beleírni. Az életkorod sem kell, minek?
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!