Kezdőoldal » Üzlet és pénzügyek » Karrier, fizetés » Ti hogyan veszitek ki a...

Ti hogyan veszitek ki a szabadságot hogyan lenne ésszerű?

Figyelt kérdés

Van még 10 napom, amit kivehetek az évben. December végén meg van ilyen kiírt szabadság, amikor nincs meló, és akkor megyünk szabira.

Szóval ezeket apránként érdemes elosztani? vagy hosszabb periódusokra?

illetve gondolkozok azon hogy ez időben elmenni, más melóra, mert tudok olyat ahol beugróst keresnek. Vagy pihenéssel töltsem? De annak sincs sok értelme ha itthon ülök.

Például van olyan hogy jövő nyárra, mehetek nyári táborba gyerekekre figyelni. Idén ugye amég próbaidőn voltam nem akartam kivenni, aztán most nincs ötletem, és nem akarom hogy azok a napok elvesszenek.

2018. aug. 24. 19:41
 1/3 anonim ***** válasza:
100%
Mindenkinek másképp jó, attól függően, mire szeretnéd felhasználni a szabadságot (maszekolás, építkezés, levelező iskola, ügyintézés - esetleg pihenés, ha már nincs más megoldás). Akinek építkezésre kell a szabadság, az nyáron szokott egyszerre sokat kivenni, hogy haladjon. A nagybani kertészkedők betakarítás idején vesznek ki egy hosszabb időszakot, a többi munkát megpróbálják elosztogatni a munkarend szerinti pihenőnapjaikra. A levelezősök, ha rákényszerülnek arra, hogy fizetett szabadsággal oldják meg a dolgot, elosztogatják az iskola- és vizsganapokra, nem is sok szokott nekik maradni nyaralásra. Akiknek hivatali sorbanállásra kellenek ezek a napok, azok is 1-1 napokat vesznek ki véletlenszerű időpontban. Aki meg pihenni szeretne, az vagy sok hosszú hétvégét csinál (van, aki ezt szereti), vagy legalább egy hétre elmegy üdülni, de ezt értelemszerűen ritkábban tudja megtenni.
2018. aug. 25. 10:33
 2/3 anonim ***** válasza:
100%

Én a maradék pár napomat szétszórva veszem ki. Voltam nyáron két hetet szabin, most valahogy "nem kell" még egy teljes hét. Inkább csinálok 3 napos hétvégéket, és akkor azon a héten csak négyet kell dolgozni. De kinek mi, van olyan kollégám, aki a maradék napjaiból novemberben nem jön majd közel két hétig.

Hogy neked melyik jobb, azt csak te magad tudod eldönteni. Hogy dolgozz szabi alatt vagy inkább pihenj, mi nem tudjuk neked megválaszolni.

2018. aug. 25. 11:57
 3/3 anonim ***** válasza:

Bár lenne ilyen problémám. :D Én alig tudom hogy osztani, hogy elég legyen és pihenésre is legyen.

Általában egy-két hetet nyaralásra veszek ki. A többit hosszú hétvégékre (csütörtök-péntek), vagy max karácsonykor két ünnep közötti időszakra. Illetve 1-1 napokat "váratlan" eseményekre (szerelő, család, temetés, esküvő, stb.).

2018. aug. 25. 14:12

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!