Mennyi az órabére egy cukrásznak aki otthon süt?
Az alap hozzávalókon felül. Mennyi az a plusz amit elkér.
Édesanyámat felkérték sütni lagzira, de nem csak a hozzávalót akarják kifizetni hanem az idejét is. Szerintetek?
Jesszus....magyar valóság....azon rugóztok hogy be lesz e jelentve a nav-nál vagy nem.....
Megnézném én azt a világot mikor a kutyasétáltatást is bejelentené mindenki ha bérért nyomja....
Én őszinte leszek elég sokszor eljárok házakhoz segédkezni, főleg kétkezű munka. A világ legtermészetesebb dolga hogy munka után kezébe nyomják a kért összeget úgymond feketén.
Köszönöm azoknak akik normálisan válaszoltak.
Szerintem én egy szóval sem mondtam hogy engedélyünk van vagy nincs. És azt sem hogy torta vagy sütemény.
Amúgy rgy szimpla mézeskalács tésztáról van szó amit édesanyám gyönyörűen ki tud díszíteni de sajna mézeskalács árakat nem tudunk. Szóval nem tudom hogy mi a normál súly/ár kategória így azon agyaltunk hogy mi lenne ha alapanyag + órabér na meg a rezsi.
"A világ legtermészetesebb dolga hogy munka után kezébe nyomják a kért összeget úgymond feketén."
Na látod, ez a szomorú, hogy számodra ez teljesen természetes, hogy feketén dolgozol - mi adózók meg szívunk.
Pedig neked sem kellene feketén dolgozni, mert LEGÁLISAN is dolgozhatsz háznál, ha a munkaadó bejelenti a háztartási munkát. Háztartási munka címszó alatt mindössze 1.000 ft-ot kell fizetnie a NAV-nak HAVONTA, nem naponta, ez nem az egyszerűsített foglalkoztatás : ebbe tartozik bele a kutyasétáltatás is, a háznál takarítás is, a gyerek korrepetálása, stb.
Aztán van az egyszerűsített foglalkoztatás (elektronikus bejelentés, napi 1.000 ft), az jellemzően mezőgazdasági, vendéglátós, stb munkáknál alkalmazzák.
14#
Sejtettem hogy valaki megszól....
Mennyire életszerű te szerinted ha valaki más kutyáját elviszi sétáltatni ritkán akkor megy be a navhoz bejelenteni?
Amúgy te szerinted hányan jelentik be a kutyasétáltatás ha másnak csinálják de pénzért???
Ha van gyereked vagy lesz és ő neki is lesz lehetősége hogy pl a szomszéd kutyáját elvigye sétáltatni némi kp-ért akkor mikor hazajön a majd küldöd őt is a navhoz?
Kap teszem azt 2000ft-ot majd a nav lead 1000-et...főleg abba a tudatban hogy az állam a legnagyobb tolvaj?
Vagy elhívnak gyümölcsfát ültetni engem, ami 1-2 óra alatt meg van és szaladnék be a navhoz?
Nem napi 8 órában mindennap csinálom ezt. Amúgy vicc hogy a kis embert megszólod a nagykutyák pedig milliókat meg milliárdokkal játszanak...
Bár a kérdező írta legutóbb hogy nem írta hogy be lesz e jelentve vagy nem a sütés. De nagy valószínűséggel nem lesz bejelentve. Szépen megsüti az anyja a sütemény elkéri a lovét rá és kész
Tegnapelőtt példa. Levágtam a füvet a szomszédban másfél óra alatt végeztem, kértem érte 2000et ebből a 2000 forintból még jelentsem be hogy elmenjen 1000ft?
Most látom havonta 1000.
De lehet kiröhögnének ha kérném hogy a munkaadóm jelentsen be, főleg úgy hogy sok helyre el szoktam járni.
Engem az ilyen kis összegek nem zavarnak ha az ember feketén nyomja úgymond, de az már igen hogy például a te adófizető pénzedből is kedves politikusaink olyan összegeket tesznek el zsebbe hogy már arcpirító.
Örülnék egy olyan világnak ahol ez lenne a legnagyobb baj hogy Józsi lefűkaszálta Pista haverjánál és nem lett bejelentve.....
"Amúgy vicc hogy a kis embert megszólod a nagykutyák pedig milliókat meg milliárdokkal játszanak..."
Hol írtam olyant, hogy azzal egyetértek?
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!