Hogyan kérdezzek rá az új munkahelynél, hogy állja e az utazási költséget?
Jó lenne úgy megkérdeznem a főnököt, hogy ne tűnjek taplónak.
Holnap írok alá szerződés (valószínűleg) és rá kéne kérdezzek.
Ezt már mielőtt felvetetted magadat lekellett volna tárgyalni, már az önéletrajznak tartalmaznia kellett volna.
Szállás, utazás, blabla, ki állja ?!
önéletrajzot nem kért.
értem, szóval ez alap?
Bérletnél min 86%-át, ha autóval jársz talán 9-12 ft/ km ( utóbbi nem biztos, én kafiként bérletet kapok)
De amúgy, az eddigi összes helyemen az interjún beszéltünk erről
Jogszabály írja elő, hogy a közigazgatási határon kívül, tömegközlekedéssel történő munkábajárás költségének a 86 %-át a munkáltató köteles megtéríteni a dolgozónak. Ez adó- és járulékmentes mindkét félnek.
Ha tömegközlekedéssel nem tudod, vagy csak hosszú várakozás által tudod megoldani a bejárásod, akkor a munkáltató saját gépjárművel történő munkába járást is engedélyezheti. Kilométerenként annyit fizet, amennyit akar, de csak bizonyos forint összeg/kilométerig adó- és járulékmentes, felette már nem az.
Ha a lakcímkártyádon szerepel lakcím és tartózkodási hely is, akkor Neked kell nyilatkoznod, hogy melyik címről jársz be dolgozni. A nyilatkozatodnak megfelelően köteles a munkáltató a bejáráshoz hozzájárulni.
A kormányrendelet, ami szabályozza:
De foglalkozzon vele!
Nem kell a munkáltatókat arra szoktatni, hogy azt tesznek, amit csak akarnak.
Én már eleve nem mennék olyan helyre dolgozni, ahol csorbítják a jogaimat. Ugyanis nagy valószínűséggel nem csak ez a jogom csorbulna ott.
Ha meg nem akar ilyen költséget magának a cég, a helyi lakosok között válogasson. Tudom, ez megkülönböztetés, de mégis tud működni.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!