Kötelesek-e kiadni kérésemre a leendő munkahelyemen a korábbi munkahelyemtől kapott, rólam szóló véleményt?
Szerintem igen. Meg anélkül is, ez nagyon furcsa, hogy nem adhatják ki.
Én akár írnék az előző cég HRének, belobogtatva a hitelrontás perét náluk is, és követelném hogy adják ki az értékelést, alátámasztással.
"Szerintem igen."
Kérlek linkeld be azt a törvényt vagy rendeletet amelyik ezt leírja.
Az új munkahely nem is kérhet ilyet a régi helyedtől, legfeljebb ha külön meghatalmazást adtál erre. De alapvetően ezt neked kellene saját nevedben kikérni, és ha úgy gondolod, továbbadni az új munkáltatónak referenciaként.
Valótlan dolgokat nem állíthatnak benne, ha így érzed, akkor vedd fel a kapcsolatot a régi helyeddel, és helyezz kilátásba egy munkaügyi pert.
# 4
Nos eleve az a gond, hogy kérdéses, hogy az új hely hogyan jutott hozzá ehhez véleményhez. Még csak fel sem hívhatnák az előző munkahelyeket a leendő munkavállaló kifejezett írásbeli hozzájárulása nélkül.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!