Angliában bevándorlóként mindenképpen csak egyszerű, betanított munkákra veszik fel az embert?
Figyelt kérdés
Már egy ideje gondolkozom rajta, hogy majd az egyetem után esetleg megpróbálnék külföldön elhelyezkedni, de nagyon sok olyan véleményt hallok, miszerint külföldiként nem vennének fel a végzettségemnek megfelelő vagy legalább valamilyen szinten kapcsolódó munkakörökbe csak pl. konyhai kisegítőnek, raktárosnak stb. Nyelvszakos diplomám van (angol-spanyol) és most is ilyen szakon tanulok (orosz), illetve törökül is beszélek (bár egyelőre csak középfokon), szóval mindenképpen valami olyasmiben gondolkozom, ahol tudnám kamatoztatni a nyelvtudásomat és nem szívesen mennék el pl. mosogatni, mert annál itthon jobb lehetőségeim vannak.
Ti mit gondoltok erről? Esetleg van valakinek hasonló tapasztalata?
2018. aug. 5. 15:20
11/13 anonim válasza:
Az orosz, a spanyol és a török bevándorlók viszik a nyelvtudást igénylő állásokat, van belőlük elég. És még egy kis probléma: Angliában nincsenek SSC-k és ezáltal a nyelvtudás igénylő állások száma is jóval kevesebb. Mondhatjuk, hogy ötödannyi. Sok szerencsét!
12/13 anonim válasza:
London fele bevándorló, mindenféle munkakörben, bankoktól a politikáig. Nem az lesz akadály, hogy te is az vagy.
13/13 anonim válasza:
Ha jól beszélsz angolul és hajlando vagy beilleszkedni (nem 5 másik magyarral laksz együtt) akkor igen is elfogadnak. Diplomas munkát viszont pályakezdőknek iszonyat nehez kapni Angliaban. Sok angol is egyetem után évekig bárokban meg bolti eladóként dolgozik mert olyan sok diplomas van és viszonylag kevés palyakezdo állás tehát par ev tapasztalattal érdemes. Én Angliaban végeztem egyetemen most én is inkább visszajöttem par evet egy multihoz dolgozni amihez ott kb lehetetlen lett volna bekerülni mert hatalmas a túljelentkezés és majd cégen belül vagy akar egy másik céghez vissza tervezek menni 1-2 ev múlva. Amugy a HRes/fejvadász munkákat a legkönnyebb megkapni szerintem úgy veszem észre boldog boldogtalan fejvadasz a frissen végzettek közül.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!