Ha én is ember vagyok, és egyenlőség van, én miért nem lehetek gazdag?
A 10-es nagyon jól beszél. Minek gazdagnak lenni, minek a pénz. Nem szabad pénzért dolgozni, az kapzsi dolog. Az innovcióért és a melegjogokért kell dolgozni, ahogy a Preziben is teszik.
450 nettó, 26F, fejlesztő
Miért ne lehetnél gazdag? Lehetsz gazdag te is, senki nem tiltja meg neked.
Egyenlőség pedig van, de nem vagyoni tekintetben.
Ez a jogi egyenlőség egy jó duma. Módom volt betekinteni a magyarországi bírósági/ügyvédi munkába. Akinek több pénze van, annak több joga van.
Kíváncsi lennék, Kádár alatt Rotschildnak hány háza és nyaralója lenne? Ha nem zsákmányolhatná ki a csak joggal, de pénzzel és érdekérvényesítő képességgel nem rendelkezőeket, felkopna az álla.
Tegyük fel, Rotschild és Átlag Pista is egy-egy lakatlan szigeten találná magát mondjuk egy hajóbalesetből kifolyólag. Szerintetek Rotschild trilliószor jobban élne a szigetén, mint Átlag Pista az övén? Rotschild éhen halna, ha nem volna kin élősködnie...
A szocializmus volt Magyarországon az utolsó humánus rendszer. Korlátozta a kizsákmányolást.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!