A nyugatról ide települt gyárakba miért van ilyen pocsék fizetés?
Figyelt kérdés
Az a Mercedes amit Kecskeméten raknak össze csak fele annyit ér a piacon mint amit Sindelfingen-ben?2018. júl. 28. 15:36
1/15 anonim válasza:
Egy gyári 2-3 műszakos melós a mercedesben többet keres mint én mérnökként. Szerintem felére kéne csökkenteni a gyári melósok fizetését. Így a mercedes, audi ki fog vonulni, ennyit nem tudnak kitermelni.
2/15 anonim válasza:
A merci gyárba nettó 140-150 a fizu. Egy aldis árufeltöltő 6 órában megkeresi ezt a pénzt.
3/15 anonim válasza:
Azért jöttek ide, mert itt olcsó a munkaerő. Évekkel ezelőtt dolgoztam egy külföldi tulajdonú varrodában, igaz én az irodában. A varrónők kb. a minimálbért keresték, de a tulajdonos azt mondta, ha itt nőnek a bérek, akkor tovább áll Romániába. Szerinted miért gyártanak szinte mindent Kínában, Indiában, Kambodzsában?
4/15 anonim válasza:
"Egy gyári 2-3 műszakos melós a mercedesben többet keres mint én mérnökként..."
aha, mesélj még!
5/15 anonim válasza:
#1: nap vicce :) Így is töredékét keresik, mint a németek, és Szerbiába, vagy Ukrajnába meg nem vihetik tovább, mert nem EU, van vám, és nincs infrastruktúra.
És azért fizetnek ennyit, mert elvállalják emberek ennyiért, az égvilágon semmi más oka nincs.
6/15 anonim válasza:
# 1 Te akkor egy ritka szerencsétlen mérnök lehetsz.
7/15 anonim válasza:
"Szerintem felére kéne csökkenteni a gyári melósok fizetését."
szerintem meg kevesebb haszontalan mérnök kéne, aki annyit se tud hazavinni, mint egy gyári melós :D
8/15 anonim válasza:
A fizetések mindig a HELYI munkaerőpiachoz alkalmazkodnak.
9/15 anonim válasza:
Mert már amikor ide jönnek, valaki erre rábolínt, egy vezetés, tudják, hogy az embereket lehet hajtani orrvérzésig kevésért. Máshol nem ez van ? mindehol ez megy.
10/15 anonim válasza:
Egyetemen tanítok, nettó 132 022Ft-ot kapok!
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!