Miért mondják hogy érdemes tovább tanulni, ha sokszor ugyanazt a fizetést kapja az ember diplomával is mint szakmával?
#11: régen mi is vettük ezeket a leárazott romlott húsokat. Aztán ahogy emelkedett a fizu (irodai munka) már inkább meg se nézzük és veszünk frisset.
Persze persze, nem romlott, még épp gyorsan meg lehet sütni,tudom milyen. Csak azért valahogy egész más a friss hús, mint a lejárt szavatosságú.
Én ezt nem értem: "Ha valaki diplomával gyári szalagmunkára megy..."
Miért csinálna bárki ilyet? Igen, hiába van diplomám, ha ugyan úgy kukoricát címerezni járok, vagy a mekiben vagyok pultos. Ha az adott pozícióhoz nem kell a diploma (vagy az azzal elvileg járó tudás), akkor természetesen kitörölheted vele a seggedet.
Mert itthon 500-600 ezer nettót kapok kézhez és bármikor kitudok menni külföldre 5-6 ezer euróért. Plusz a tudásom rengeteg lehetőséget ad.
Pl.: Extra freelancer munka válallás ha kevéslem a pénzem vagy akár egy szoftverrel vagy szoftver fejlesztéssel kapcsolatos cég elindítását.
Az, hogy vannak diplomások, akik minimálbérért elmennek a gyárba dolgozni nem azt jelenti, hogy minden diploma értelmetlen.
Amikor azt mondják, hogy érdemes tovább tanulni, akkor az átlagról beszélnek. Magyarul lehet vannak kivételek... az az olyan kőművesek akik nállam sokkal jobb helyzetben vannak vagy éppen olyan asztalos, aki egy X6os BMWből szállki mindennap, de ha az átlagos nézzük, akkor a diplomások jobban keresnek és több lehetőségük van.
Meg persze azt is érdemes bele venni, hogy minden szak más. Létezik olyan egyetemi szak, ami után semmivel sem vagy előrébb és olyan is ahol még mielőtt végeznél elárasztanak állásajánlatokkal és egyből 300 nettónál kezded a munkát.
"Közben meg telefonálgat minden ismerősnek hogy tudnak e egy vízszerelőt mert idegesítően csöpög a csap"
Azért annyira nem nehéz találni. Inkább azért kérdez az ember ismerőst mert nem tudja kiben bízhat.
Szakemberkereső oldalon kerestem vízszerelőt mert nem ismertem senkit. Tömegesen jöttek az ajánlatok. Csak válogatni kellett köztük, mert 50-60 ezres ajánlatot is kaptam olyanra amit végül 20 ezerért megcsinált más.
Villanyszerelőt is kerestünk ugyanígy, szintén rengeteg ajánlat jött. Oké, mondjuk az több százezres nagy munka volt amit szeretnek.
Szóval én nem érzem azt, hogy olyan hú de lehetetlen lenne szakit találni.
ugyanannyit kap?
10 ev mulva is?
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!