A fonokom 20. 000 ft-tal kevesebbet fizetett. Mit tehetek?
nyari diakmunkam van, a fizetesemet nem utalva, hanem keszpenzben kapom.
a boritekot csak itthon bontottam fel, amikor lattam, hogy majdnem 20.000 ft hianyzik belole.
mivel nem banki atutalassal tortenik a fizetes, ezert nem tudom bizonyitani, hogy tenyleg kevesebbet kaptam, siman mondhatja hogy en vettem ki belole a hianyzo osszeget.
tudok valamit tenni, vagy annyiban kell hagynom es tanulni az esetbol?
Természetesen szólni kell neki.
"Elnézést főnök de tegnap hazamentem, kibontottam a borítékot, amiben a fizetésem volt, azonban 20e Ft-al kevesebb volt benne.
Nagyon kellemetlen számomra ez a helyzet, mivel tudom, hogy nem nyúltam hozzá. Most mi legyen?
Vissza tudnád nézni a kasszát, hogy tényleg 20e Ft-al több van benne?
"
Szóval lehet bizonyítani, hiszen egy normálisan működő vállalkozásnál van pénztár zárás-nyitás.
Azonnal látszik, hogy több vagy kevesebb van benne.
Ha nagyon ellenkezik, akkor pedig ez volt a tanulópénz. Legközelebb azonnal számold le.
Azért lenne egy kérdésem: mivel azt írod, nyári diákmunkán vagy, gondolom ezen a helyen ez az első fizetésed.Nem lehet hogy azért kaptál kevesebbet, mert levonta a pénzedből a szenélyi jövedelemadót, ami 15 %?
Néhány ember ugyanis el van tévedve, és azt hiszi, hogy a bruttó órabért kapja kézhez.
Ha nem erről van szó, akkor bocs - de ezt azért fontos tisztázni, mielőtt "nekiugrasz"
"tudok valamit tenni"?
Igen: odamész hozzá és teljesen normálisan megkérdezed tőle, hogy miért ennyit kaptál? Majd ha nem kielégítő a válasza, akkor elmondod, hogy szerinted ennyi meg ennyi jár.
Ha diákszövetkezeten keresztül szerződtél, akkor meg jelzed a diákszövetkezetnek.
Ez bejelentett munka? Milyen munkaviszony? Diákmunka biztos nem lehet, mert azt a szövetkezet utalta volna.
Aláírtál valamit, amikor átvetted a pénzt?
mar beszeltem vele, elszamolta a ledolgozott oraimat.
koszonom a valaszokat.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!