Künföldi munka, angol nyelvterületen?
34 évesen, alapfokú angol nyelvvizsgával, 16 év munkatapasztalat egy közlekedési cégnél(középvezető), sajnos jelenlegi szakmámat hazánkon kívül nem gyakorolhatom. Van egy pénzügyi diplomám mellélkesen, bár külhonban ezzel sem megyek semmire.
dolgoztam már mellékállásban: pizzéria jellegű büfében ,voltam újságárus, biztosítási ügynök, "mosópor"-ügynök hitelközvetítő, bútorszállító, technikus rádiónál, korrepetáltam kisdiákokat, dolgoztam mezőgazdaságban, dolgoztam festőbrigádban, nem folytatom...
Válás miatt buktam MINDENT, rajtam "maradt" sok-sok hitel, végrehajtás stb..
ÚJ ÉLETET SZERETNÉK KEZDENI, ANGOL NYELVTERÜLETEN (ANGLIA, SKÓCIA, ÍRORSZÁG, AUSZTRÁLIA, ÚJ-ZÉLAND, TENGERI/FOLYAMI HAJÓK STB.)
BÁRMILYEN MELÓT VÁLLALOK, KÉREK TIPPEKET, HOGY HOL ÉRDEMES KERESNI( ÉS HOL NEM!), VAGY TAPASZTALATOKAT.
KÖSZÖNÖM!
helyi munkaügyi központban keresd az eures tanácsadót, ha nincs, megmondják, hogy melyik nagyobb munkaügyi központban találod
www.afsz.hu
Én 34 évesen alap angol tudással jöttem ki Angliába..
Sehová nem vettek fel,mondván az alap angol kevés.Már 3 éve itt élek.Még mindig kínlódok a nyelvvel,még mindig alap angol tudásom van..(egyszerűen nem tudom megtanulni a nyelvet)Igaz dolgozom,és hál istennek nagyon sok melóm van(többet le is kell mondanom időhiány miatt) de a munkát egy itt megismert Angol barátnak köszönhetem..Az ügynökség még így is,hogy van angol munkareferenciám elküld avval,hogy "társalgási angol tudás kell"
Pénzügyi szakon főleg elvárják,oda biztos nem fogsz tudni menni,de adok egy jó tanácsot..
Ha nem bízol a magyar ügynökségekben akik külföldre ígérnek munkát(persze jogosan nem bízol,hiszen több embert is ismerek akiket csúnyán lehúztak pénzzel/becsapták)akkor a következőt ajánlom.Ha elég talpra esett vagy,ha mersz "beszélni" még akkor is ha tudod keveset tudsz,ha képes vagy minden reggel a CV-del menni ügynökségtől-ügynökségre akkor gyere ki egyénileg,és próbáld ki magad.Lehet szerencséd..itt kint Angliában szinte egymás mellett vannak a munkaügynöki irodák.Ezek megbízhatóak,hiszen pár hónapig nekik fogsz dolgozni(amíg a cég át nem vesz) teljesen ingyen van,vagyis nem kérnek pénzt azért mert munkát kínálnak..de kell egy kis bátorság is.Én nekem talán azért sem sikerült,mert én "nyuszi"vagyok,én nekem nincs meg a bátorságom..
De ha benned van akkor hajrá...Akkor csak repülőjegy,és szállás kell.A többi már rajtad múlik...
Megjegyzés: Sok munkalehetőség van,csak tudni kell hogy hol akarsz dolgozni..
Sok sikert
Igaza van a fenti emberkének(és kár h nem lehet neki privátot írni).
Bár nem tudom mennyire aktuális még a kérdésed.... de rendelkezz megfelelő pénztartalékkal mert a szállás és a közlekedés + a kaja az horribilisan drága és amíg nincs munkád addig élned és közlekedned kell.
Ha van itthon kocsid akkor NE add el,hanem menj azzal ki,mert jobb mint vonatozni meg kutyagolni az esőben arról nem is beszélve h ha gyengén beszélsz akkor szinte lehetetlenség busszal lavírozni... mert ugye menetrend,meg helyismeret... nehéz ügy.
A fejvadász cégeken keresztül tudsz majdnem jóformán csak elhelyezkedni,mert az angoloknak mindenhez külön irodájuk meg regisztrációt igénylő hivataluk van.
De én igy ismeretlenül és jó szívvel azt javaslom,hogy ha nincsen megfelelő anyagi tartalékod,vagy ismerősöd akinél lakhatsz vagy olyan munkád,ahol már várnak.... akkor szerintem ne vágj bele.
Sokan jönnek úgy ki h szinte csak a repjegyet veszik meg és "majd találok munkát" de ez sajnos nem így van és csalódottan haza kell h térjenek szegények,mert elfogyott a pénzük....
Utolsó emberke ha ezt olvasod,megtennéd hogy írsz nekem privátot?
Köszönöm.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!