Kezdőoldal » Üzlet és pénzügyek » Karrier, fizetés » Mi lehet a háttere egy ennyire...

Mi lehet a háttere egy ennyire meghasonlott véleménynek (fizetés)?

Figyelt kérdés
Szóval egy olyan ember, aki a saját sz*rát is megenné 20 forintért, arról papol hogy 180e Ft nettó fizetés az mennyire jó. Alkalmazottról beszélünk, szóvak nem egy főnök aki ezt akarja megetetni az emberekkel. Csak egyszerűen nem tudom hova tenni.
2018. júl. 3. 20:02
1 2
 11/12 anonim ***** válasza:

Ugye mindezt Pesten látod? Az a baj, valamiért mindenki kötelességének érzi, hogy ha elköltözik, akkor egyedül béreljen egy teljes lakást/házat Pesten, és persze ott se akárhol, hanem lehetőség szerint a belvárosban. Ez az egyik. A másik meg, amit látok, az az, hogy megkapja a fizetését a nagytudású, és két nap alatt eltapsolja. Igen, mindkét esetre azt mondom, hogy az ilyennek nem szabadna szabad felhasználású fizetést adni, mert nem tud bánni vele, egyszerűen nem ismeri a pénz értékét.

Itt tennék hozzá még két dolgot. Egyrészt én diplomás vagyok, nagyon sok ismerősöm szintén diplomás, esetleg OKJ-s. Egyikőnk sem kap 180-at sem, mert nincs munka ezekkel a végzettségekkel (ami meg lenne, oda még gyorsan beültetik a sógor haverjának a fiát meg az igazgató fiának a barátnőjét), akinek meg nincs diplomája, az még a 150-et sem. Most a 3 műszakos robotot nem számolom ide, mert azért a 150 egy röhej - márpedig a legtöbb lágerben még ennyit se adnak. Másrészt meg egy telefonos boltban dolgozok, ez előtt pedig egy hipermarketben voltam. Látom és láttam, mi az emberek felfogása: hónap elején, a fizu utáni napokban megvesznek minden szirszart, a hetek óta a nyakunkon levő 130 ezres telefonokat elviszik, de a többi újból is csomó elmegy. Nagyjából 15.-e után meg mi van? Naponta ötször csörög a telefon, hogy "jó napot kívánok, érdeklődnék, vásárolnak-e fel telefont?", meg hozzák befele személyesen is és erőszakosan próbálják ránk sózni a készülékeket, mert nincs pénzük, hiszen azt kötelező volt eltapsolni.

Na, amíg státusszimbólumokra meg "minőségi kajára"* megy el a pénz, és aztán megy a sírás, addig kurrrrrvára de nem tudom sajnálni az ilyen marhákat. *Ez meg többnyire azt jelenti, hogy az ember lusta, vagy csak nem tud főzni, de a konyhai minőséget mégis elvárja, így inkább jó drága éttermekben hagyja a fizetése felét. Igazából órákig tudnék beszélni arról, hogy mennyi fölösleges szart vesznek az emberek vagizásból, de senki nem kérdezte a véleményemet. Mondjuk eddig sem.

2018. júl. 6. 17:11
 12/12 A kérdező kommentje:
vidék, végzettséget nem igénylő munka.
2018. júl. 6. 18:07
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!