Kezdőoldal » Üzlet és pénzügyek » Karrier, fizetés » Hogy öltözzek fel az állásinte...

Hogy öltözzek fel az állásinterjúra?

Figyelt kérdés

Tudom, hogy volt már hasonló kérdés, de az enyém más.

TTK-s vagyok.

Az lenne a kérdésem, hogy ha véletlenül behívnak mondjuk egy olyan kft-be, ahol környezetvédelmi hatástanulmányokat végeznek, vagy hasonló, és mondjuk hozzá tartozik a munkához hogy terepre kell menni mintát venni, akár gumicsizmába meg ilyenek, akkor egy ilyen céghez hogy öltözzek fel?

Mert mindenhol azt mondják, hogy elegánsan kell öltözni, de akkor meg azthinnék piperkőc vagyok, meg hogy engem nem lehet ilyen helyre kiküldeni stb. Addjatok légyszi tanácsot.

2010. jún. 17. 16:56
 1/5 anonim ***** válasza:
az állásinterjú az állásinterjú. elegánsan - pl kosztümben - jelenj meg. építészmérnökök is mennek pl tereplátogatásra de állásinterjúra elegánsan mennek;) uaza kategória.
2010. jún. 17. 17:22
 2/5 anonim ***** válasza:

Szerintem kicsit csinosabb hétköznapi ruha bőven elég. Nekem pl. nincs is kosztümöm, mégis van munkám :)

blúz/ing, szövet szoknya/nadrág (azért a farmer tényleg sok lenne), zárt cipő vagy szandál, a lényeg, hogy ne papucs legyen.

Bőven elég csak egy kicsit puccba vágni magad, engem eleve feszélyez, ha valaki öltönyben jön be interjúzni, én meg a sima nyári ruhámban kérdezgetem :) Nem kell túlspilázni (persze azért csak igényesen :) )

2010. jún. 17. 18:44
 3/5 anonim válasza:

Szerintem ki kellene öltöznöd. Sörétszürke öltöny, világos ing, diszkrét nyakkendő, fekete bőr fűzős cípő és fekete zokni. Ez a minimum.

Ha nő vagy akkor kosztüm, ha nagyon meleg van elég blúz is, divatos egyszerű cipő, sok ékszer mellőzve.

2010. jún. 18. 00:01
 4/5 A kérdező kommentje:

Köszi!

Akkor elegánsan öltözök föl.

Van kosztümöm, mert az kellett a vizsgákhoz is. Meg ugye abba ballagtunk középiskolába.

De akkor inkább nem kosztümöt csak elegánsat veszek fel.

Lehet, egyébként, hogy helyfüggő is?

Mert nálunk Békés megyébe nem nagyon járnak öltönyben, kosztümben. Csak az ügyvédek esetleg. Lehet más, minta Szegeden, Pesten mennék.

2010. jún. 18. 07:36
 5/5 A kérdező kommentje:

Mondjuk az építészmérnök az más.

Az azért egy elit szakma. És a terepszemle se olyan szerintem, mint mondjuk vízügynél egy árvíznél segédkezni.

Mert neki azért elegáns lehet a munkaruhája is, meg a mindennapi öltözék.

2010. jún. 18. 07:40

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!