Magyar vagy? Dolgozol? Mennyire vagy átlag magyar?
Én is magyar vagyok, és az átlag felett. És akik körülöttem dolgoznak (bár "titkos", de úgyis tudjuk) szintén átlag felett keresnek. Ilyen ez a cég. :)
De az előző munkahelyemen a felét se kerestem meg, és kilátás se volt rá, hogy változna a helyzet. Ezért is váltottam.
Magyar vagyok, Nyugat-Magyarországon élek, nagyságrendekkel a fenti összeg nettója felett van a bevételem, nem szeretném leírni, mert megfigyeltem, hogy aki itt leírja, hogy jól él, azt hazugnak könyvelik el.
A párom pedagógus, neki körülbelül ennyi a bruttója, viszont ehhez már lépegetnie kellett előre.
Különórákból még egy százast összeszed, ez lehetne több is, de nincs rászorulva, nem is korrepetál, csak tehetséggondoz.
Édesanyám még dolgozik, szintén pedagógus, iskolaigazgató, jelentősen a fenti összeg felett keres.
Édesapám nyugdíjba vonult, Ő orvos volt, viszont nem volt törekvő, praxissal sem rendelkezett, szerintem nem keresett a vége felé jelentősen többet a fent megnevezett összegnél.
A városban nem sokan dolgoznának ennyiért, mindenki Ausztriába jár át, 1300 euró alatt (+13.-14. havi) nem nagyon van olyan lakos, akinek családja is van.
Rajtuk kívül vannak azok, akiknek itthon jó állásuk van, vagy- mint jómagam- vállalkoznak.
Nagyon minimális az a réteg, aki egyszerű pozícióban itthon dolgozik, például boltban vagy gyárban.
Miért tennék, ha nincs olyan végzettsége/esze, hogy vezetői pozíciót érjen el, vállalkozói ambíciói pedig nincsenek, természetes, hogy kijár a bér háromszorosáért, legfeljebb 5 perccel többet autózik reggelente.
Egyébként az összeg teljesen reális, hiszen- gondolom- a céges osztalékfelvételek is benne vannak, számold ki, hogyha 500 millió forintot kivesz valaki évente a középvállalkozásából, az hány minimálbért húz fel a fenti átlagra...
De jó, más ember évekig tanul, próbál elhelyezkedni diplomával meg minden sz@rral, aztán épphogy a minimálbért megkapja. Ők, és még sokan mások is az alacsony fizetés miatt mennek tüntetni és vágynak el az országból. Erre itt nem elég hogy többségben vannak a jómódúak, de még az átlag magyart is messze túlszárnyalják. Milyen jó nektek. Más 30-40 év kemény és hűséges munkával, se kap a 140-nél többet.
(18/f - pályakezdő, minimálbérrel.)
Kedves Utolsó, ez a te bajod.
Költözz Sopronba, egy héten belül kapsz munkát Ausztriában, ha jó a kiállásod, 400 000 alatt akármennyire akarsz, nem fogsz munkát kapni.
De ha tehetséges vagy, itthon is ezernyi lehetőséged van.
Egyébként el vagy tévedve, 140-et egy Tesco-c árufeltöltő kap, nem olyan, aki versenyképes diplomával rendelkezik.
#17: ugyanez van nálam is. Igaz én csak 20 éve dolgozok a szakmában. 11-es voltam.
Pályakezdőként az embernek vagy sikerszsakmája van és mellé summa cum laude-val teszi le a diplomát (ebben az esetben már pályakezdőként lecsapnak rá a cégek), vagy gyakorlatot szerez és addig befogja a száját a minimálbérrel.
Azok meg, akik 10+ éve dolgoznak minimálbérrel ...hát nem akarom őket balfékeknek hívni, de fogalmazzunk úgy, hogy már rég tehettek volna valamit azügyben, hogy ne minimálbért keressenek.
Nem hiszel a KSH-nak?
Lehet, igazad van, mert én is csak annak a statisztikának hiszek, AMIT ÉN HAMISÍTOK!
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!