Ha 10-e vasárnapra esik akkor nem kell már 8-án pénteken fizetést kapnunk?
Ha 10-ig fizetést kell kapni de 10-e vasárnap bankok zárva munkahely zárva, tehát akkor 8-án pénteken a fizetésnek a kezemben kell legyen. Legkésőbb, mert nem tilos akár előbb is, akár ma 4-én is ideadni.
De legkésőbb 8-án oda kell adni, mert a jogszabály úgy szól hogy 10. napig rendelkezésre kell álljon az összeg a munkavállalónak.
Van hiba az elmondottakban?
Nem fogom beadni a felmondásom emiatt(be fogom adni hamarosan de nem emiatt) csak azt nem értem ilyen jellegű dolog hogy lehet vita tárgya egyáltalán. Mert a cég azt mondja 11-én is szabályos. Mikor nem az.
Minek vitatják ezt?
A linken:
A bér kifizetésének ideje
A munkabért a tárgyhónapot követő hónap 10. napjáig ki kell fizetni.
Igen. Akkor mi is a vita tárgya? nem értem.
"Ha a munkáltató a munkabért késedelmesen fizeti ki, a késedelem idejére a késedelembe esés időpontjától kezdve a késedelemmel érintett naptári félévet megelőző utolsó napon érvényes jegybanki alapkamattal megegyező mértékű kamatot kell fizetni."
300.000 ft esetén ez majdnem 8 Ft. Biztos vagyok benne, hogy azt is utalni fogja, de ha mégsem, akkor mindenképpen reklamáld meg!
Csak szeretném megérteni azt a főnöki gondolkodásmódot aki leáll ilyenen vitázni. Ott a jogszabály világos mint a nap és eláll vitázni hogy nem is úgy meg értelmezés kérdése...
azon hogy 10-iog legkésőbb ki kell fizessen azon mi az értelmezés kérdése? 10-ig ott kell lennie a pénznek a számlámon és kész (mivel kp-s fizetés itt nincs) és mivel szo-vas nincs bank így pénteken.
Ezen mit kell értelmezni?
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!