Rajtam kívül van más is itt aki egyszerűen képtelen félretenni a fizetéséből minden hónapba, mert nem marad semmi plusz?
Az ország nagy része így él.
Ettől persze azért még ne nyugodj meg, nemhogy vésztartalékra, de egyéb célú megtakarításokra is szükséged lenne (pl. nyugdíj).
A megoldás: Több pénzt keresel vagy kevesebbet költesz.
Mennyi a kereseted és mire megy el egy hónapban?
Én még nem kerestem annyira keveset, hogy ne tudjak legalább 5 ezer forintot félretenni hó végén. Nem sok, de az is 5 ezerrel több, mint a semmi.
5# Szóval azt mondod, hogy képtelen napi 1-2 órát rászánni önmaga képzésére?
168 óra van egy héten.
-49 óra (napi 7 óra) alvásra.
-24,5 óra (napi 3,5 óra) étkezésre, takarításra. Igen kevésnek tűnik, de ha mindennap takarít valaki, rendet rak maga után és saját magára főz, akkor kb ennyi a bevásárlással együtt.
-5x10 óra munka.
-Mondjuk 11 óra ingázás a hétköznapokra (napi 2) és a hétvégére 1 óra.
Így marad 33,5 óra az egész hétre. Elég liberális voltam az idő adogatásokkal és ez egy olyan hét amikor lehetőleg mindent magára főz, mos, takarít, szünet nap nélkül megy teljes munka időben dolgozni valahova stb...
Ebből a fenmaradó 33,5 órából egy 10 órát nem tudott volna hetente az önfejlesztésére szánni?
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!