Kezdőoldal » Üzlet és pénzügyek » Karrier, fizetés » Hogyan zajlik a külföldre...

Hogyan zajlik a külföldre való állásjelentkezés?

Figyelt kérdés

Például mérnököket, programozókat keresnek külföldön is, tehát egy ilyen állást nem esélytelenként pályázunk meg Magyarországról.

Ha sikerült kinéznem néhány jó munkahelyet, ahova el is küldöm a jelentkezésemet, hogy választanak ki engem?

Az nem megoldható, hogy külföldre járogassak interjúkra, több céghez is, főleg, ha valamelyiknél több körös szokott lenni a kiválasztási folyamat. Ez így túl drága, és rendkívül időigényes, ráadásul még lehet, hogy fel sem vesznek. Ez nem fér bele amellett, hogy jelenleg Magyarországon dolgozom.

Ezek a cégek szoktak annyira rugalmasak lenni, hogy interneten, pl emailen és videobeszélgetésen keresztül elintézhető minden, amire szükség van, vagy mindenképpen alapelvárás, hogy személyesen találkozni kell, mielőtt eldöntik, hogy fel akarnak-e venni?

Hogy érdemes belevágni ebbe az egészbe, ha az ember külföldre akar menni? (pl Németország, Svájc)

2018. jún. 3. 20:26
1 2
 11/12 anonim ***** válasza:
Maga a jelentkezes egyebkent egyszeru, felpakolod a cvd a helyi allasoldalakra, aztan kuldozgeted. Viszont erdemes arra keszulni, hogy pl a nemetek meg a svajciak igazi referenciamaniasok, szoval erdemes elore referencialeveleket, referenciaszemelyeket gyujteni, ha ide palyazol. Olyanokat, akik magas szinten tudnak jokat meselni rolad angolul, ha felhivjak oket. (Az en contactomat pl fel oraig interjuztatta a svajci Hr, hogy milyen munkaero is vagyok en.)
2018. jún. 4. 09:58
 12/12 anonim ***** válasza:

Svájc okés, gyönyörű, de drága ország, továbbá DIPLOMA, plusz 3-5 év tapasztalat elvárás. :), anélkül felejtős.

A schwiizerdütsch meg: minden! Hochdeutschul van, mert a sávjci német CSAK BESZÉLT nyelv, de tudnak angolul és németül - igaz ezt utálják -, délen olaszul, nyugaton franciául. :D

A tartózkodásit meg nem egyszerű intézni kell hozzá munkaszerződés ÉS bejelntett lakcím (ez átmeneti Gasthaus is lehet) a posta miatt.

De a nyelv pl nekem tetszik, noha még mindig nem értem :D

2018. jún. 5. 15:23
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!