Hogyan zajlik a külföldre való állásjelentkezés?
Például mérnököket, programozókat keresnek külföldön is, tehát egy ilyen állást nem esélytelenként pályázunk meg Magyarországról.
Ha sikerült kinéznem néhány jó munkahelyet, ahova el is küldöm a jelentkezésemet, hogy választanak ki engem?
Az nem megoldható, hogy külföldre járogassak interjúkra, több céghez is, főleg, ha valamelyiknél több körös szokott lenni a kiválasztási folyamat. Ez így túl drága, és rendkívül időigényes, ráadásul még lehet, hogy fel sem vesznek. Ez nem fér bele amellett, hogy jelenleg Magyarországon dolgozom.
Ezek a cégek szoktak annyira rugalmasak lenni, hogy interneten, pl emailen és videobeszélgetésen keresztül elintézhető minden, amire szükség van, vagy mindenképpen alapelvárás, hogy személyesen találkozni kell, mielőtt eldöntik, hogy fel akarnak-e venni?
Hogy érdemes belevágni ebbe az egészbe, ha az ember külföldre akar menni? (pl Németország, Svájc)
Svájc okés, gyönyörű, de drága ország, továbbá DIPLOMA, plusz 3-5 év tapasztalat elvárás. :), anélkül felejtős.
A schwiizerdütsch meg: minden! Hochdeutschul van, mert a sávjci német CSAK BESZÉLT nyelv, de tudnak angolul és németül - igaz ezt utálják -, délen olaszul, nyugaton franciául. :D
A tartózkodásit meg nem egyszerű intézni kell hozzá munkaszerződés ÉS bejelntett lakcím (ez átmeneti Gasthaus is lehet) a posta miatt.
De a nyelv pl nekem tetszik, noha még mindig nem értem :D
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!