Kimenjek külföldre dolgozni?
Figyelt kérdés
Van egy érettségim, meg két nyelvvizsgám, és szeretnék kimenni külföldre dolgozni a barátommal. Mivel neki nincs nyelvvizsgája, ezért konyhai kisegítőnek vennék fel, engem viszont felszolgálóként alkalmaznának. Mennyire megbízhatóak az ilyenek? 1200 eurót ígér, mellette szállás + napi étkezés. Nem végleg, par hónapot tervezünk kint lenni.2018. máj. 22. 19:16
1/35 anonim válasza:
Szerintem 1200 Eurót már Magyarországon sem lehetetlen megkeresni ha valamihesz értessz és van pár év tapasztalatod én annyiért nem mennék ki de te ha csak a felszolgáláshoz értetek akkor menjetek. Ha valóban beszélsz két nyelvet folyékonyan nem csak papiron akkor Pesten pl bőven vannak jólfizető állások. Sok sscben brutto 400 felett van a kezdőfizetés.
2/35 anonim válasza:
Mondjuk szállás kaya nincs az igaz.
3/35 anonim válasza:
Ja, csak Pesten el is megy a fizetésed fele albérletre, itt pedig ingyen van szállás és ellátás.
Nem tudom, mennyire megbízható ez a közvetítőcég, illetve az 1200 euro is elég kevésnek tűnik. A közvetítőcégnél, amit én ismerek, 1400-1500 eurókat szoktak emlegetni (dolgozott már náluk több ismerősöm és nem verték át őket).
4/35 anonim válasza:
Attól is függ milyen szállás..sokan szeretik összehasonlítani a kinti árat (ahol 10en laknak együtt) az önálló lakás árával. De, hogy megére vagy nem..azt mindenki maga döntse el. Szerintem ez a jellegű munka sehol sem jó és 1200 euró az nem az a fajta pénz, hogy utána beköltözök a medencés házba és többet nem dolgozok.
5/35 anonim válasza:
Jobban járnátok képesítést szereznétek vagy valami (hacsak nincs valami konkrét tervetek a pénzzel amit esetleg félretennétek)..mert ez sehova sem vezet hosszútávon se 1200 euróért se minimálbérért és 50 évesen már nem buli külföldön pincérkedni.
6/35 A kérdező kommentje:
Mind a ketten 20 évesek vagyunk. És azért is gondolkozom ebben, mert jelenleg nincs más ami hirtelen ennyit fizetne.
2018. máj. 22. 20:06
7/35 anonim válasza:
Konyhai kisegítő és felszolgáló...
Igazán remek karrierlehetőségek, ezért aztán tényleg érdemes kimenni külföldre. Aljamunkákkal külföldön is aljaszínvonalon fogsz élni.
20 éves vagy, tanulj inkább ki egy szakmát!
8/35 anonim válasza:
Esetleg akkor van értelme ha a félretett pénzt tanulásba fekteted utána vagy vállalkozásba vagy akármi..ha csak feléled majd újra ugyanott vagy ahol kezdtél akkor sok értelme nincs.
9/35 A kérdező kommentje:
Nem tudom mik ezek a kommentek.. le merem fogadni, hogy az itt kommentelők háromnegyede havi 200 nettobol el, amiből legalább 100 ezret elvisz az albérlet meg rezsi stb. Ott viszont 1200 euró nettó, lakhatás, + napi 3x érkezés az étterembe. Természetesen nem örökre akarok kimenni, csak pár hónapra.
2018. máj. 22. 20:23
10/35 anonim válasza:
Ja, csak mondjuk mi nem egy munkásszálláson lakunk...
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!