Melyik a jovedelmezobb szakma, logisztika vagy informatika?
A problemam az, hogy 26 eves vagyok, a nemet nyelvismeretemen kivul csak egy C jogsim van plusz erettsegi ami ugye nem sokat er. Itt kulfoldon aruterito vagyok, viszont szerintem nem feltetlenul ez lenne egy egesz eletre a legjobb valasztas, bar a berek ezen a teruleten otthon is javulnak. Arra lennek kivancsi, hogy ti a helyemben, hogy is csinalnatok tovabb. Ha hazamegyek kezdjek bele egy okj-n logosztika es szallitmanyozasba, vagy inkabb az informatikat?
Mindkettorol jo bereket hallani, bar az infonal hatar a csillagos eg, viszont en tobb affinitast erzek a szallitmanyozasban. Itt is lattam sok nemetet, soforok voltak es kesobb az ablak masik oldalan dolgoznak. :)
Az irodai reszlegben itt sokfele reszleg van, pl. Diszpo, ahol az ejszakos a soforok turajat szervezik, (raklapszam, suly stb.) Ez pl. Engem nagyon erdekelne, hogyan lehet vajon ilyen reszlegbe kerulni? Mi a neve ennek a "szakiranynak".
Van Service resze is, ahol a szallitasi problemakkal foglalkoznak telefonon, van aki az elhozo aruval foglalkozik, van aki a soforok kiszallitasi papirjait ellenorzi pl. Van 15 cimed, es mint az iskolaban kipipalja ami sikeres, ami aru megtagadas, vagy hianyos aru de atvett ..tehat o ezekkel foglalkozik 8 oraban. Ha szallitmanyozast tanulnek ezek is benne vannak?
Kerem hozzaertok tanacsat, koszonom.
Ha jól akar keresni, akkor logisztikánál sem elég egy OKJ, ugyanis azzal Dunát lehet rekeszteni, annyian végezték el.
Logisztikában igazán jól érvényesülni és keresni nagyon erős (felsőfokú) német és/vagy angol nyelvtudással és felsőfokú végzettséggel lehet.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!