A tanárok nyáron is kapnak fizetést? Mert én úgy tudom hogy igen, ez igaz?
Döbbenet! Képzeld, hogy igen.
A fizetett szabadság mint fogalom ezek szerint nincs meg neked.
Igen kapnak, több okból is. Az egyik az, hogy ők nem csak tanítási időszakban dolgoznak. A tanév vége után is marad még bőven feladat, s az őszi kezdés előtt is.
A másik a már említett szabadság. Ősztől tavaszig ők csak ritkán mehetnek szabadságra, nem úgy mint mondjuk a postás.
"Mennyit is keres pontosan egy általános iskolában tanító tanár?nettó 150-170ezer.az kevés?"
Szerintem ha 1 hétre kipróbálnád a tanárságot, azt hiszem, könnynen belátnád, hogy kevés.
Bemész az osztályba, rászólsz a gyerekre, gyerek visszaszól, hogy "kussoljál", mert beküldi a szüleit, stb.
Konkrétan énektanár ismerősömet fenyegette meg ketrecharcos apuka, hogy ha meg meri buktatni a gyereket, akkor megöli.
És nyáron nem csak ügyelet van, hanem nyári tábor is, ahol szintén részt kell vennie a tanárnak.
És nyáron is vannak továbbképzések. És tanítási időszakban sem csak az órákon dolgozik, hanem az után is.
Pl. felkészül a következő napra, dolgozatokat javít, szülői értekezletet, családlátogatásra jár (legalábbis az én időmben még volt ilyen), ha nincs külön napközis tanár meg korrepetáló, akkor az is az ő dolga.
Vannak tanári értekezletek is, meg továbbképzés.
Egyetemen dolgozok tanszéki mérnökként, nettó 124e Ft a fizetés + 8e Ft cafeteria. A szabadságok száma évi 46, de szombatonként is van oktatás, amiért se szabadnapot nem adnak, sem pedig pénzbeli juttatást nem fizetnek.
(16 ledolgozott szombatért elvileg járna!)
Tehát a valós szabadságok száma lecsökken 30-ra, ezt oktatási időszakban nem lehet kivenni. Az extra feladatok ellátását szintén ebben a maradék 30 napban kell elvégezni, esetemben pl. teljes laborköltöztetés 7 nap, konferencialátogatás 3 nap, csótányirtáshoz bejárásbiztosítás 1 nap, ablakcsere és elektronikai felülvizsgálat 2 nap (+1 extra nap, mert elfelejtett eljönni), munkahelyi csapatépítő tréning 3 nap és még pénzt is szedtek rá, évkezdő tanszéki további 1 nap!
Maradt 12 nap, amit szabadon felhasználhattam a nyári pihenésemre, persze ezt sem egyben, hanem 1-2 napos részletekben. Ez a rengeteg szabadnap pont elégnek bizonyult, a lakásom kifestéséhez és az új induló tantárgyam első 5 heti anyagának a kidolgozásához, majd a tanszékin jött a koppanás, mégsem indul :)
A hatalmas fizetésemelés is kész vicc, kaptam 10% emelést 5 hónapra visszamenőleg, további +14%-ot pedig a következő hónaptól lépett érvénybe, 24%-os fizetésemelés!
Nagyom örültem neki, egészen 7 sorral lejjebbi összeg megpillantásáig, a fizetésem változatlan maradt...
Korábbi fizetés: alap br. 118e + kiegészítés a szakmai minimálbérre (br. 161e)+ munkáltatói döntés értelmében járó összeg = fizetés br. 186 500Ft
VS.
Jelenlegi emelt fizetés: alap 118e Ft, ezt emelték 146e-re, majd kiegészítik a bérkompenzáció értelmében a szakmai minimálbérre (br. 180,5e) + munkáltatói = fizetés br. 186 500Ft
Másrészről ez a hatalmas béremelés népharagot zúdított a tanárok nyakába, számtalan embertől megkaptam bezzeg nektek mennyit emeltek 10-20-30% és még tüntettek, ti *********! A szomszéd nyugdíjas nénike szembeköpött, mikor megtudta, hogy még tüntetni is voltam.
A fodrászom poénosra vette a figurát "Fizetést emeltek nálatok, akkor nem lesz gond kifizetned a 200Ft-os áremelést :)"
Itt az oldalon is elküldtek már körülbelül 50-en melegebb éghajlatra. Hát ennyit ért ez a béremelés, inkább ők kapták volna és békesség lenne.
A kérdésedre is válaszolva, igen meglepő módon a fizetett szabadságra is jár fizetés :)
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!