Kezdőoldal » Üzlet és pénzügyek » Karrier, fizetés » Mennyi türelmi időt adnátok a...

Mennyi türelmi időt adnátok a munkahelynek abszolút bizonytalan csúszó fizetés esetén? Semmi pénze nincs a munkáltatónak

Figyelt kérdés

Mennyi türelmi időt adnátok a munkahelyeteknek, ahol 10+ éve dolgoztok, csúszó fizetés esetén?

Kifejtem!

A fenntartó ma kijelentette (csak szóban egyelőre) hogy nincs pénze nem fog megjönni a fizetés. Bizonytalan ideig szünetel mindennemű bérfizetés.

Ugyanakkor semmi közelebbit nem tudni arról mi ez a „bizonytalan“ ideig konkrétan. Röpködnek a hírek/rémhírek arról hogy pár hét, 1-2 hónap, 2-3 hónap, őszi semmi.

Vagyis lehet 1-2 hét múlva lesz pénz lehet nem, de lehet majd csak nyár végén lesz pénz.

De lehet akkor se. Semmit se tudni. senki se tud semmit.

A munkáltató eközben hallgat, nem válaszol semmire.

Ez egy iskola egyébként (alapítványi).

meddig várnátoK? meddig maradnátok?

naygon kényes kérdés ez, mert már az áprilisi fizetés se fog megjönni, tehát ha én ma felállok és többet be se megyek, már akkor is 1 hónapot ingyen dolgoztam.

Szóval ki mit mond?

Ez egy iskola itt az év vége lezárások érettségi temérdek munka és mindez már 1 hónapja ingyen voltaképp?

Ki mit tenne?

2018. máj. 9. 18:28
1 2 3
 21/30 anonim ***** válasza:
Kérdezz meg egy másik ügyvédet!
2018. máj. 11. 21:01
 22/30 A kérdező kommentje:

"Kérdezz meg egy másik ügyvédet!"

Ja ennyi a tanács??? De csak úgy jelzem a jogi tanácsadás nincs ám inygen hogy csak úgy ide meg oda menjek.... 8-10-15E/óra a konzultációs díj, nem engedhetem meg magamnak hogy ide meg oda rohangáljak.

Már kicsengettem 10.000-et egyszer ezekért a semmi nulla tanácsokért amit adott.

2018. máj. 11. 21:04
 23/30 anonim ***** válasza:

Nem értem az egészet. Tudtommal az alapítványi iskoláknak is jár a "fejpénz", mármint a diákok után állami támogatás. Hogyhogy nincs pénz a dolgozók fizetésére?

A fenntartó nem fizet, de nem mondtok fel, mert akkor nem jár a végkielégítés. S azt ki fogja kifizetni?

Megértem, hogy a diákok érdekében ezt az évet még befejezitek. - Hogy addig miből éltek... hát... a ti dolgotok...

2018. máj. 19. 19:51
 24/30 A kérdező kommentje:

"Hogyhogy nincs pénz a dolgozók fizetésére?"

erről nyilván a fenntartót kell kérdezni nem a melóst.

gondolom elfolyt a pénz "jó helyekre" ennek annak a zsebébe ahogy az lenni szokott.

2018. máj. 19. 19:59
 25/30 A kérdező kommentje:

" mert akkor nem jár a végkielégítés. S azt ki fogja kifizetni?"

Hát ha valaki végigviszi hogy bíróság + végrehajtás akkor kénytelen lesz vagy zárolják a számlát és megvonják a működési engedélyt is és akkor lakat.

2018. máj. 19. 20:00
 26/30 anonim ***** válasza:
Szerintem ez így is, úgy is "lakat", s a jövő tanévet érdemes máshol kezdeni.
2018. máj. 19. 20:04
 27/30 A kérdező kommentje:

"zerintem ez így is, úgy is "lakat", s a jövő tanévet érdemes máshol kezdeni."

Ó ezt már sokan sokszor mondták erre a helyre aztán valahogy mégis itt van és működik.

2018. máj. 19. 20:12
 28/30 anonim ***** válasza:

Aztán minden évben végigcsináljátok újra ezt a "bulit.

Nem is értem, miért kérdezősködsz.

2018. máj. 19. 20:17
 29/30 anonim ***** válasza:

..."minden évben végigcsináljátok újra ezt a "bulit."

Úgy értem: JÓ ESETBEN.

2018. máj. 19. 20:38
 30/30 A kérdező kommentje:

Hát igen. Mert addig jár a korsó a kútra.... de végül csak eltörik egyszer.

Igen. Ez egy olyan hely ami ha meg is marad tán jobb lenne ha becsukná a kaput magától. de nem fogja.

Az itten i igazgató egész családjának a megélhetése az innen kilopott kicsalt kisikkasztott állami pénzektől függ, nem fogja kiadni a kezéből a helyet addig amíg esetleg állami hatóság lakatot nem tesz a kapura erőszakkal.

Akkor lesz vége addig meg megy a cirkusz az agónia.

Mert a tanárok pénzt nem kapnak, de az igazgató ilyen olyan rokona aki ide van bejelentve papíron de még a lábát se tette be a helyre, az megkapja.

Igen, ez így megy.

Ezért nem zárja be soha magától.

2018. máj. 20. 09:21
1 2 3

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!