Kezdőoldal » Üzlet és pénzügyek » Karrier, fizetés » Mennyi türelmi időt adnátok a...

Mennyi türelmi időt adnátok a munkahelynek abszolút bizonytalan csúszó fizetés esetén? Semmi pénze nincs a munkáltatónak

Figyelt kérdés

Mennyi türelmi időt adnátok a munkahelyeteknek, ahol 10+ éve dolgoztok, csúszó fizetés esetén?

Kifejtem!

A fenntartó ma kijelentette (csak szóban egyelőre) hogy nincs pénze nem fog megjönni a fizetés. Bizonytalan ideig szünetel mindennemű bérfizetés.

Ugyanakkor semmi közelebbit nem tudni arról mi ez a „bizonytalan“ ideig konkrétan. Röpködnek a hírek/rémhírek arról hogy pár hét, 1-2 hónap, 2-3 hónap, őszi semmi.

Vagyis lehet 1-2 hét múlva lesz pénz lehet nem, de lehet majd csak nyár végén lesz pénz.

De lehet akkor se. Semmit se tudni. senki se tud semmit.

A munkáltató eközben hallgat, nem válaszol semmire.

Ez egy iskola egyébként (alapítványi).

meddig várnátoK? meddig maradnátok?

naygon kényes kérdés ez, mert már az áprilisi fizetés se fog megjönni, tehát ha én ma felállok és többet be se megyek, már akkor is 1 hónapot ingyen dolgoztam.

Szóval ki mit mond?

Ez egy iskola itt az év vége lezárások érettségi temérdek munka és mindez már 1 hónapja ingyen voltaképp?

Ki mit tenne?

2018. máj. 9. 18:28
1 2 3
 11/30 A kérdező kommentje:

"Már rég fel kellett volna állnia az egész kollektívának.

"

Hát ez az!!! Ez egy olyan kérdés amire se te se én se senki a világon nem fog választ adni!!

Mert NEM ÁLLNAK FEL és elmondom hogy NEM IS FOGNAK FELÁLLNI.

Nem fognak!!! Nevezzenek trollnak baromnak de elmondom: mindenki anyázik fogadkozik de senki se tesz semmit valójában és bejár.

ÉS be is fog járni. Nem lesz fizetés áprilisra se májusra se .... és bejárnak majd és végigcsinálják a tanévet és érettségiztetnek és hajnalban kelnek (én pl ma az érettségi miatt már reggel 6kor a buszon ültem) és estig érettségiztetnek és 50 dolgozatot javítanak és órát tartanak és bankett és évzárás és naplók és jegyzőkönyvek és temérdek bizonyítvány megírása nem folytatom.

És mindez ingyen!!!

Mert pénzt azt nem látnak majd.

És mégis bejárnak majd. Legalábbis jún végéig az érettségi lezárásáig biztosan bejárnak.

Aztán többet úgyse kell majd menni szeptemberig.

A fenntartó meg dörzsöli a markát mert petákot se fizet és mégis van egy teljes tanári kara.

VAGY TÁN NEM ÍGY LESZ???

Javítson ki aki szerint nem!

És itt nem rólam van szó, nem egy birka van az akolban hanem 10+ tanár, diplomás ember....

Na?

Hozzászólások?

2018. máj. 10. 16:13
 12/30 A kérdező kommentje:

"Én tuti nem dolgoznék ingyen és már az 1 hónap is sok! "

Ez a vonat már elment... ha ma felállok már 1 hónap ment a levesbe akkor is-.

2018. máj. 10. 16:16
 13/30 anonim ***** válasza:

Nos, ezek szerint tehát azért nem kaptok fizetést, mert nektek nem is kell, ti ingyen is bejártok, akkor meg minek fizetne a fenntartó?!

Szép ez a karitatív munka a közjó illetve a gyerekek érdekében, de a saját érdekedben viszont a következő tanévre inkább keress egy fizetőképesebb helyet - feltéve, ha a munkádért fizetést is szeretnél kapni, ha meg jó így neked/nektek, akkor vedd úgy, hogy nem szóltam - csak azt nem tudom, addig miből fogsz megélni illetve már most miből....

2018. máj. 10. 16:26
 14/30 A kérdező kommentje:

"Egyébként ha nincs pénz és felmondasz, akkor miből fizet ki?! Merthogy akkor azonnal ki kellene....

"

Bocsi de épp ezt kérdeztem én is mert valaki(k) nekem szegezték a kérdést miért nem mondok fel.

És én azonnal visszakérdeztem ha felállok és felmondok akkor azonnal ki kell engem fizetni de nem fog kifizetni mert nincs miből.

Akkor mire is mennék a felmondással?

nem kapok pénzt se így se úgy.

2018. máj. 10. 16:26
 15/30 A kérdező kommentje:

Egyébként a dolog megdöbbentő az ELMEBAJ határát súroló lélektana az az lenne, hogy egészen eddig is erősen sejtettük hogy nem lesz pénz de sokan legyintettek á nem merik megtenni á nem úgy lesz az. Majd szólnak ha nincs pénz mondták.

Aztán jött a fenntartó bejelentése. erre már elvileg nincs mit mondani hivatalos fenntartói kijelentés...

És mégis és itt jön az elmebaj!!!

Sokan most is abban kapaszkodnak hogy hitegetik magukat án nem úgy lesz az á jön a pénz.

Miközben hallják látják hogy nem jön, ránéznek a bankszámlára nem jön pénz... erre már nincs mit mondani.

És mégis sokan ringatják magukat áá holnap fizetnek majd. Majd holnap. Ma nem de holnap... Á nem merik megtenni hogy nem fizetnek.

Miközben megmondta a munkáltató hogy NEM FIZET!!

És nem, nem hiszik el neki. Megy az önámítás....

ez már nem elmebaj?

Komolyan kérdem!

2018. máj. 10. 16:32
 16/30 anonim ***** válasza:

"Akkor mire is mennék a felmondással?"

Pl. arra, hogy nem növelnéd a kinntlévő fizudat, a fenntartó feléd irányuló tartozását, továbbá hogy az ingyenmunka helyett dolgozhatnál pénzért is máshol, ha van lehetőség és nem feltétlenül csak iskolában gondolkodol.

Persze, garancia semmire sincs, de ahol több hónapnyi bérrel tartoznak, az már nem ad okot a bizakodásra és a maradásra. A hely nem tőkeerős és nem lehet rá alapozni.

Együttes erővel, közös fellépéssel talán tudnátok valamit elérni, de a leírásaid alapján ez esélytelen, ment mindenkinek jó így, ahogy van....

2018. máj. 10. 16:37
 17/30 anonim ***** válasza:

"ez már nem elmebaj?"

Nem, ez a kizsákmányolt ember kapaszkodása az utolsó délibábnyi szalmaszálba és sajnos nem egyedi eset, mert a fenntartó/munkáltató bármit megtehet manapság a munkavállalót sajnos semmi sem védi - mindenkinek magát kell tudni megvédenie vagy kimentenie a rossz körülményekből - lévén, hogy az összefogás is hiányzik....

2018. máj. 10. 16:42
 18/30 A kérdező kommentje:

"a az utolsó délibábnyi szalmaszálba "

Mi kell több annál annak a birka munkavállalónak hogy felfogja NINCS pénz ha az hogy a munkáltató (=a "főnök") bejelenti hogy NINCS PÉNZ??

LOL!!

Ennél mi kell több?? Ez se elég? Ostorral kell majd az ittenieket innen kihajtani?

2018. máj. 10. 17:06
 19/30 A kérdező kommentje:

Meg aztán újra felvetem állítólag országos tanárhiány van, és csak itt bp-en a közigállás portálon 80 feletti tanári állást hirdetnek.

Vajon az itteni állítólagos "tanárok" (ha azok) miért nem mennek el és találnak 5 perc alatt X másik sulit ahol kéz kézzel kapnának utánuk?

mert hely az lenne. Nem mondhatni hogy nincs.

Vajon miért jó nekik hogy eddig is szar bértábla alatti pénzért dolgoztak, de most már azt se kapják meg-és maradnak így is... ingyen... miközben állítólag tanárhiány van....

Na ezt adja össze vki.

2018. máj. 10. 17:12
 20/30 A kérdező kommentje:

Emberek! Egy kiis életképpel szolgálnék innen csak hogy érzékeltessem mekkora birkák vannak itt....

Amikor kiderült hogy nem lesz fizetés még az írásbeli érettségik előtt voltunk. És szinte mindegyik tanár azt mondta ha nem kap fizetést nem javítja ki az írásbeli dolgozatokat!

Volt aki hangosan fogadkozott: egy ujjal hozzá nem nyúlok egy tollvonást nem teszek ha nincs pénz-mondta!

Azóta lement az írásbelik zöme, magyar mat tört angol, és a dolgozatok átadásra kerültek a tanároknak javításra. Az összes átvette javításra, azonnal neki is álltak és MA!!!! már volt olyan aki büszkén hozta hogy kész vagyok kijavítottam!!!

Múlt héten még azt óbégatták hogy ha nincs pénz hozzá se nyúlnak! Egy ujjal se egy tollvonást se!

Ma az összes már bőszen javítja és van aki el is készült! Fizetés meg az ablakban, nem is lesz.

NA?????

Erre valaki? Én erre már semmit se tudok szólni.

2018. máj. 11. 09:27
1 2 3

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!