Kezdőoldal » Üzlet és pénzügyek » Karrier, fizetés » Két diplomával fizikai munkát...

Két diplomával fizikai munkát vállalni?

Figyelt kérdés

Az első diplomámat jogon szereztem, már a legelején elkezdtem szenvedni, hogy sok száraz anyag, és nem akarok bürokratikus állami helyeken dolgozni... (Azért fejeztem be, mert az ösztöndíj motivált)

Ezért elmentem közgázra is, a konklúzió az volt, hogy nem akarok stresszes életet sem élni, nem akarok anyagokat készíteni vezérigazgatóknak.. (a közgázt szintén csak kizárólag az ösztöndíj miatt fejeztem be)

(Egyébként iskola mellett vendéglátási területen dolgoztam. Akkor még azt gondoltam, hogy ez csak ideiglenes)

Összességében se állami területen, se multinacionális környezetben nem akarok már dolgozni. Boldog, stresszmentes életet szeretnék, ami nem a karrierre épül (amit talán a szüleim erőltettek rám).

Jelenleg jelentkeztem egy nemzetközi vendéglátási területre és úgy érzem minden álmom válna valóra ha az interjún igent mondanának, mennyire normális ez? Két diplomát hagyni porosodni.. egy örök életre, helyette egy könnyű fizikai munkát vállalni, legalábbis amit fogok csinálni semmilyen szinten nem szellemi tevékenység lesz és 25 éves vagyok most.

2018. máj. 7. 16:51
1 2
 11/19 anonim ***** válasza:

"Multiban lehet a főnök seggét kell nyalni, de vednéglátásban meg mindenkiét aki betéved."

Ebből is kiderül hogy valami olyanhoz szólsz hozzá amiről fingod nincs.

2018. máj. 8. 10:22
 12/19 anonim ***** válasza:
Vendéglátás már megbocsáss de benne van a definició a szóban. A vendégeket kell kielégíteni akik lehetnek normálisak is meg bunkók (habár nyolc nyolc óra munka után én szerintem a normálisat is legszívesebben főpofoznám a kur.vannyát) és ahogy a főnök is lehet normális is meg bunkó is. Amúgy meg mindenki mást akar csinálni én aztán meg nem mondom senkinek mit csináljon csak mondom. Ha olyan jók lennének a diploma nélküli munkák akkor nem adósítanák el magukat az emberek világszerte, hogy diplomát szerezzenek. De te tudod attól függ milyen munka milyen fizetés stb mert a vendéglátás a sültkumplilapátólástól a szakácskodáson át a wc-pucolásig mindent magába foglal..
2018. máj. 8. 10:47
 13/19 anonim ***** válasza:

12#, ezek szerint nem olvastad el a kommenteket.

Konkrétan Fine Dining serviceről van szó, ami elég távol esik mind a wc pucolástól, mind a krumpli sütéstől.

Az emberek kiszolgálása pedig nem foglalja magába hogy olyanokat is kiszolgálunk és bepucsítunk aki nem adja meg a tiszteletet. Ilyen nincs. Aki bunkó azt én megkérem hogy vegye az irányt az ajtó elé, ugyanis étterem vagyunk, nem óvoda.

2018. máj. 8. 11:46
 14/19 anonim ***** válasza:
* az ajtó felé..
2018. máj. 8. 11:47
 15/19 anonim ***** válasza:
Egyébként a 14 éves pályafutásom alatt 2x fordult elő hogy repült a vendég. Nem a sarki kocsmában dolgozunk és nem is az a vendégkör.
2018. máj. 8. 11:49
 16/19 anonim ***** válasza:

Kedves Kérdező!

Gratulálok a két neves diplomádhoz és szerintem csináld azt, amit a szíved szerint csinálnál, mert akkor leszel boldog és sikeres!

Viszont bennem az vetődött fel, hogy oké most még 25 évesen, fiatalon, csinosan, energikusan lehet talpalni a vendéglátásban napi 12 órákat, de mi lesz később, amikor már betöltöd a 40-et, 50-et???

Igaz, addig még van időd felszolgálóból akár üzletvezetővé előre lépni és a végzettségeid jó esélyt adnak erre, de akkor viszont igyekezz nem bent ragadni a fizikai részében, mert nőként idősebb korodban hátrányod lesz a fiatalabbakkal szemben, ha csak kiszolgálói szinten rekedsz meg. A fizikai munkába sajnos hamarabb bele lehet rokkanni, mint a szellemibe és azért ezt is gondold át!

2018. máj. 8. 12:00
 17/19 A kérdező kommentje:

Igen, ezen én is gondolkodtam, és köszi a felvetést..

Ahogy említettem a munka amit szeretnék most, ugyan fizikai (vendéglátási terület) lenne, de nemzetközi keretek között. A nyelvtudásomat szeretném az angol felsőfok mellett még kiegészíteni egy némettel, esetleg franciával. (ezekből jelenleg csak kezdő vagyok még)

A nyelvtudáson kívül a másik opció ami még a fejemben van, hogy esetleg vállalkozást alapítok vagy befektetek valamibe (nem feltétlenül devizába vagy kötvényekbe) Hanem pl. újraeladásba felújított termékekkel kapcsolatban. Ezt még nem találtam ki.

Azt pedig remélni merem, hogy 40 éves koromra sikerül az ehhez megfelelő pénzt gyűjteni.

2018. máj. 8. 12:13
 18/19 anonim ***** válasza:
Igen, külföldön jó eséllyel összegyűjtöd rá a pénzt és a vállalkozás jó ötlet, hajrá!
2018. máj. 8. 13:54
 19/19 anonim ***** válasza:

A leírásod alapján vagy a szüleid nem ismernek téged, vagy te nem ismered a szüleidet.

Szerepet játszol otthon?

2018. máj. 10. 11:41
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!