80%-ban más munkát végzek, mint amire jelentkeztem. Lehet valahogy javítani ezen a helyzeten?
Január óta dolgozom egy nagyvállalatnál, elemző munkakörbe vettek fel. Egy hónapig iratrendezés volt a feladatom, majd elegem lett, szóvá tettem a főnökömnek, aki arra hivatkozott, hogy még sincs akkora igény, hogy a munkakörömben feladatokat tudjon adni, de mivel a cég átszervezés alatt áll, így a jövőben változásra számít. Ezután nem kaptam iratrendezős feladatokat sem, a nap nagy részében unatkoztam, néha befutott egy egyszerűbb feladat, a próbaidőm végén fel akartam mondani, de előtte 2 héttel azzal állt elő a főnököm, hogy rendeződni látszanak a dolgok, adott a munkakörömhöz kapcsolódó feladatokat. Lejárt a próbaidőm, azonban nem tartott soká az öröm. Van két idősebb kolléga az irodában, adatrögzítést végeznek, a szájuk egész nap jár, így nem haladnak. Elpanaszolták a főnöknek, hogy ők mennyire leterheltek, a főnök pedig mondta, hogy átad nekem feladatokat tőlük, még egy iktatóprogram használatát ismertető tanfolyamra is el kellett mennem. Pénteken tájékoztató leveleket kellett írnom, hozzájuk borítékokat címeznem, míg a két kolléga kávézgatott - pedig ez alapvetően az ő feladatuk lenne, egy elemző munkakörhöz ez nem igen kapcsolódik.
Sajnos jön a nyár, direkt nem vettem ki eddig egy napot se, mert el akarok menni 2 hét szabira, de ha felmondanék, akkor mindez "elveszne", pedig szívem szerint felmondanék már holnap. Szerintetek lehet itt valamit tenni? A munkáltatói jogkörgyakorlóm még hülyébb, mint a főnököm, hozzá hiába fordulnék.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!