Felmondás próbaidő után?
Figyelt kérdés
Hogyan megy próbaidő után a felmondás. Azt tudom 1 hónapot szoktak utána hagyni. Bemegyek és simán felmondok, vagy indokolnom kell?2018. máj. 5. 12:15
2/4 A kérdező kommentje:
Köszi, ez az egy, amit nem tudtam. Határozottnál kell azt tudom. De most határozatlanra értem a kérdést
2018. máj. 5. 12:27
3/4 anonim válasza:
Határozottnál meg nem mondhatsz fel.
4/4 anonim válasza:
Határozatlan idejű munkaviszonyt a dolgozó nem köteles indokolni!
De felmondani mindig írásban kell!
A felmondási idődet a szerződésed tartalmazza. Ha nem tartalmazza, akkor a kollektív szerződés a mérvadó. Ha kollektív szerződés sincs a cégnél, akkor az MT szabályozza.
MT esetén 30 nap a felmondási idő. Naptári nap. Ha elindul, a 30 nap elteltével letelik, teljesen mindegy, hogy mi történik alatta.
A felmondási idő a felmondás átadását követő napon indul el.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!