Felmondás próbaidő alatt (fizetés)?
Természetesen kötelesek kifizetni a munkád után járó fizetést.
Egyébként megkérdőjelezném annak a szerződésnek a jogszerűségét amiben a munkáltatót úgymond bánatpénz fizetésére kötelezik. Szerintem ez szimplánt törvénytelen és nem fizetnék egy vasat sem addig ameddig nem beszéltem ügyvéddel.
Próbaidő alatti felmondás esetén, miután a papírmunka készen van azonnal távozhatsz, a cégnek pedig kötelessége az utolsó munkanapot is teljesen elszámolni.
izé... munkavállalót akartam írni a bánatpénzes résznél. Szerintem mindenképpen keress fel egy ügyvédet és kérdezd meg erről. Bár általában elég befenyíteni a munkáltatót és megemlíteni, hogy szerinted ez a pont törvénytelen.
Az, hogy aláírtad nem jelent semmit. Ha azt írtad volna alá, hogy eladtad nekik a lelked az sem lenne érvényes hiszen törvénytelen.
Ez viszont semmi esetre sem érinti a neked jogszerűen járó munkabért, azt kötelesek kifizetni. Ha akadékoskodnak akkor javaslom a következő mondat elsütését: "Semmi baj, akkor találkozunk a munkaügyi bíróságon."
1. A ledolgozott munkanapokat ki kell fizetni (a hülye válaszolóval ellentétben)
2. A bánatpénzröl viszont minden esetben emgkérdeznék egy ügyvédet, mert ez szabálytalan, nem érvényes.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!