Kezdőoldal » Üzlet és pénzügyek » Karrier, fizetés » Felmondás próbaidő alatt...

Felmondás próbaidő alatt (fizetés)?

Figyelt kérdés
1.5 hónapja vagyok a cégnél, de találtam egy sokkal jobb lehetőséget, szerződésbe benne van, ha felmondok próbaidő alatt köteles vagyok fizetni X összeget a cégnek, ez rendben van. Viszont ha ebben a hónapban mondok fel (héten szonek , hogy jovohettol nem jövök) 3 ledolgozott hét után, az ezért járó fizetést megkapom vagy ingyen dolgoztam 3 hetet? Vagy kötelesek kifizetni azt a három hetet?
2017. dec. 12. 09:46
1 2
 1/12 anonim ***** válasza:
0%
nem kötelesek fizetni semmit.
2017. dec. 12. 10:14
 2/12 anonim ***** válasza:
96%

Természetesen kötelesek kifizetni a munkád után járó fizetést.

Egyébként megkérdőjelezném annak a szerződésnek a jogszerűségét amiben a munkáltatót úgymond bánatpénz fizetésére kötelezik. Szerintem ez szimplánt törvénytelen és nem fizetnék egy vasat sem addig ameddig nem beszéltem ügyvéddel.

Próbaidő alatti felmondás esetén, miután a papírmunka készen van azonnal távozhatsz, a cégnek pedig kötelessége az utolsó munkanapot is teljesen elszámolni.

2017. dec. 12. 10:24
 3/12 anonim ***** válasza:
95%

izé... munkavállalót akartam írni a bánatpénzes résznél. Szerintem mindenképpen keress fel egy ügyvédet és kérdezd meg erről. Bár általában elég befenyíteni a munkáltatót és megemlíteni, hogy szerinted ez a pont törvénytelen.

Az, hogy aláírtad nem jelent semmit. Ha azt írtad volna alá, hogy eladtad nekik a lelked az sem lenne érvényes hiszen törvénytelen.

Ez viszont semmi esetre sem érinti a neked jogszerűen járó munkabért, azt kötelesek kifizetni. Ha akadékoskodnak akkor javaslom a következő mondat elsütését: "Semmi baj, akkor találkozunk a munkaügyi bíróságon."

2017. dec. 12. 10:26
 4/12 anonim ***** válasza:
95%
Istenem micsoda sötétség uralkodik itt... nyugodj meg kérdező, köteles fizetni a munkáltatód a ledolgozott munkanapjaid után.
2017. dec. 12. 10:28
 5/12 anonim ***** válasza:
85%

1. A ledolgozott munkanapokat ki kell fizetni (a hülye válaszolóval ellentétben)

2. A bánatpénzröl viszont minden esetben emgkérdeznék egy ügyvédet, mert ez szabálytalan, nem érvényes.

6/12 anonim ***** válasza:
92%
Természetesen meg kell kapnod a fizetést. És szerintem jogtalan, hogy a cég pénzt követel tőled, ha a próbaidő alatt felmondasz.
 7/12 anonim ***** válasza:
52%
Ez qrva jó... tök hülyeséget írogat, de visszajön lepontozni azokat akik tudják.
2017. dec. 12. 10:33
 8/12 anonim ***** válasza:
77%
Nalunk ez ugy nezett ki, hogy fizettek a ledolgozott napokat, de a munkaruhat eleg dragan szamoltak.
2017. dec. 12. 10:46
 9/12 anonim ***** válasza:
100%
A munkaruhának, személyes védőeszközöknek (PPE) van avulási ideje, ezt arányosan levonhatja a munkáltató a kifizetendő munkabérből, viszont amennyiben így jár el úgy a munkavállaló ezeket az eszközöket (pl: munkaruha, munkavédelmi cipő, köpeny, szemüveg stb) hazaviheti.
2017. dec. 12. 10:49
 10/12 anonim ***** válasza:
9es, igen minden rendben volt, csak tenyleg tul volt arazva, ami mi nyilvan alairtunk, mi mast csinalhattunk volna.
2017. dec. 12. 12:19
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!