Mennyi fizetés reális kézbe kapva havonta az alábbi munkakörben?
Biztonsági őrként három naponta 24 órát dolgozni és három naponta 9 órát.
Ez úgy néz ki,hogy pl:
Hétfői nap reggel 7-től kedd reggel 7-ig,aztán utána szerdán reggel 8 -tól délután 5-ig ,majd csütörtök reggel 7-től péntek reggel 7-ig majd szombaton megint reggel 8-tól délután 5-ig és vasárnap megint reggel 7-től hétfő reggel 7-ig. Leírtam a munkarandet. Három naponta 24 órázni és három naponta 9 órázni,a 9 órázás minden 24 órás műszak előtti nap lenne. Ja azt hadd mondjam,hogy a 9 órázás csak munkanapokon lenne,hétvégén nincs meg a reggel 8-tól du 5-ig tartó műszak.
Gondolom értitek,el tudtok rajtanmenni amit leírtam.
180 ezer forint nettót ezért kevésnek tartok.
Szerintetek mennyi lenne reális biztonsági őrként egy ilyen műszakban amit leírtam?
3 naponta 24 óra és e naponta 9 óra az nem ugyanaz azzal, amit lentebb leírtál.
Mennyi a havi munkaidő kereted?
Azt mondják így kellene járni.
Van olyan aki egyetemen 24 órázik és ezt csinálja két naponta,24 munka 24 pihenő.
Ez szerintem nem törvényszerű.
A nettót nem lehet megmondani, mert rengeteg mindentől függ, például, hogy hány gyereked van.
Tehát ha 2 biztőr ugyanazt csinálja, de az egyiknek van 3 gyereke, akkor többet fog hazavinni, gondolod, akkor az ő bére reális a másiké nem? :)
Egyenlőtlen munkaidőbeosztás esetén is meg kell kapnod a heti kötelező pihenőidőt , ami 2 nap, azaz 48 óra, ezt mindenképp ki kell adniuk, ha nem teszik meg, törvényt sértenek.(2012/I. törvény, azaz a Munka Törvénykönyve)
Kivétel: ha a munkaidőkeret van, lecsökkenthető heti 40 órára, DE a benn maradó időt a munkaidőkeret végéig ki kell adniuk.
Kollektív szerződéssel is csökkenthetik, de kompenzaciót kapnod kell/ene akkor.
Bér: számodra sajnos elvileg csak éjszakai pótlék jár, ami a 22-06 közti óráidra jár, alap óradíj+ annak15%-a összegben.
( ha a 24 órás napok fele máskor kezdődne, műszakpótlék járna, ami 30%)
Ezen kívül jár neked vasárnapi pótlék is.
Ez is törvényi kötelezettségük (lenne)
Ha a 180 nettód az alapbéred, akkor a bruttó olyan 270500 ft, azaz, az órabéred 1030 ft-ra jön ki.(2*24 és 2*9 órával, 4 hétre számolva)
Ha erre mennek rá a pótékok, akkor még talán elfogadható, de, ha ennyit akarnak adni, az karcsú.
Szabi és betegszabi TÖRVÉNYI kötelezettség!
Olyan nincs, hogy " nincs" nálunk.
Olyan nincs,hogy nincs betegszabi.
Északa nem lehet egy cseppet sem aludni,vigyázni kell ébren a területre,mert ellenőrzések vannak éjjel is.
De ez nagyon fárasztó lesz és gondolkodom nem igen vállalom.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!