Vegyészmérnökként bruttó 300 ezer kezdő fizetés reális?
Ha ennyit kapsz, ennek megszerzésére van lehetőséged, akkor neked ez a reális. (Reális = valóságos, gyakorlati, elérhető.)
Elképzelni tudhatsz bármennyit, de abból nem tudsz vásárolni, szolgáltatásért fizetni, stb.
Szerintem ez eléggé karcsú összeg, bár kereslet kínálat határozza meg a piacot.
Haveromnak 8 általánosa van C-s jogsival keres nettó 300 ezret, úgy, hogy nem fuvarozik külföldre, továbbá kap egy csomó egyéb juttatást. Nekem otthon Magyarországon nettó 280 ezret ígért egy multi + cafetériát + céges autót. Annyi lett volna a dolgom, hogy kijárok Ausztriába az anyacéghez, kapcsolatba vagyok az osztrákokkal, meg segítek kiépíteni az IT hálózatot az itthoni üzletekben, illetve ha hiba van akkor segítek a kijavításában. Viszont nem fogadtam el, mert Ausztriában ennek a kétszeresét megkeresem igaz 6 napban, viszont itt van 13-14 havi fizetés is, szállás és kaja is ingyen, így amit keresek azt egészbe félre tudom tenni.
Vegyészmérnökként 10 év és 8 emelés után bruttó 186 500Ft-ot kapok.
Másrészről van olyan volt csoporttársam, aki elég sokat csúszott és csak 3 éve végzett, ő nettó 1,5m-ás fizetést visz haza.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!