Kezdőoldal » Üzlet és pénzügyek » Karrier, fizetés » A munkahelyeteken mennyire...

A munkahelyeteken mennyire mutatkozik meg a munkaerő hiány?

Figyelt kérdés
És hogy próbálja kezelni a vezetőség?

2018. ápr. 20. 11:22
1 2 3
 21/22 anonim ***** válasza:

Ahol eddig dolgoztam cégnél 4 évet, ott csak fél éve jelentkezett hogy nem találnak embert ha valaki leszámol, vagy ki kell rúgni. Pedig nem rossz meló, csak ugye közelben vannak más cégek amik többet adnak, nem csak pénzben hanem juttatásokban, stb...

Amikor én leszámoltam lassan 3 hónapja mai napig hallom vissza régi kollégáktól hogy mióta eljöttem egyetlen egy embert találtak a helyemre de kettő hét után le is számolt.

Ahol jelenleg vagyok ott azon a részlegen ahol dolgozom oda csak kihalási alapon lehet bejutni, én azért is kerültem oda mert pont akkor számolt le egy ember amikor már oktatáson voltam és akkor úgy döntöttek hogy engem tesznek oda hogy valaki legyen ott, mert gyáron belül nem tudták megoldani azt hogy valakit hirtelen egyik napról a másikba átrakjanak és így kerültem oda én. Mivel engem hamar megszerettek mivel 1 óra alatt betanultam egy olyan melóra amit még a régi dolgozók sem tudnak betanulni 2 műszak alatt így úgy döntöttek hogy maradok ott mert jól is csinálom amit csinálok így ott hagyhatnak egyedül, nem kell állandóan felügyelniük sem és ez mindenkinek jó, mert a főnökeimnek is kevesebb dolguk van ezzel. Nekem iszonyatos mázlim van, mondták is a kollégáim hogy nagyon megfogtam isten lábát.

Persze más részlegekre is találnak embert, ilyen téren nincs munkaerőhiány, csak a gond azzal van hogy 2-3 hetente cserélődnek és folyton újakat betanítani 1-2 nap alatt nem lehet úgy hogy rögtön tudják a megadott normál mennyiséget teljesíteni amiről a gyár vezetője is tudja hogy új ember akinek nincs rutinja arra a gyártásra nem tud egyik napról a másikra lenyomni annyit mint egy régi dolgozó, és ezzel vannak inkább bajban. Embert találnak csak nem hosszú távra, de kénytelenek felvenni mert a semminél jobb, és akin látják felvételin hogy van benne valami tudás már egyből adnak neki esélyt.

Ahol a párom dolgozik náluk másfél éve szüntették meg a 3 műszakot kettő műszakra mert annyian kevesen lettek hogy csak kettő műszakot tudnak megtölteni létszámmal és így egy fokkal hatékonyabban megy a munka, holott így is elvannak maradva, így hétvégékre kötelező túlórák vannak amit dupla alapbérrel fizetnek, mert így van is önként jelentkező és így úgy ahogy tudják hozni a lemaradást, csak ugye ezzel a főnököknek sincs szinte életük mert ő nekik is ott kell lenni.

2018. ápr. 25. 01:09
 22/22 anonim ***** válasza:
Nálunk inkább szándékos hiány van. Nem akarnak új embert felvenni az helyett, akit elküldenek/távozik/nyugdíjaznak, hanem megpróbálnak először belsőleg átcsoportosítani. De évről évre kevesebb az ember, bérből meg minimumot szeretnének nyújtani, így kulcs pozíciókra (pl. targoncavezető mindig nagy probléma) alig van megfelelő képességű ember. Akik meg maradnak, azokra mindig egyre több és több feladat hárul.
2018. ápr. 29. 08:25
1 2 3

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!