A munkahelyeteken mennyire mutatkozik meg a munkaerő hiány?
# 9: Esélytelen ! Innen menekülni kell.
Én most olyan munkaközvetítőt keresek aki kivisz valahova külföldre, a tököm kínlódik itt tovább, meg könyörög.
Nálunk megoldották a munkaerőhiányt:
-Emeltek az óraszámunkon, megszüntették a törzsidőn (8.00-16.00) kívüli elszámolást, tehát túlóra nincsen, de még csúszóként sem kapjuk meg. Hiába vagyok heti 1 napon 7.20-tól 19.50-ig, az bizony csak 7 ledolgozott munkaóra szerintük.
-Megemelték papíron az ebédidőt 60 percesre, így heti 5 óra hiányt hoznak ki, de van olyan nap mikor a beosztásba maga az ebéd sem fér bele.
Ezen órákból havonta kijön 3 nap, melyet levonnak a szabadságból és el is jutottunk óda, hogy nem marad szabadság, sőt adományként "kapjuk", hogy a hiányt nem vonják le a fizetésből, de lehet ezt év végi prémiumnak is titulálni, vagy 13. havinak tekinteni...
-Legújabb vívmány, hogy szombatra is behívnak néha, régebben ezt fizették, most meg csak annak, akinek megvan az óraszáma, akinél hiány van az így járt!
-Ha valaki kiesik betegség miatt, a többiek dolgoznak helyette is.
-Persze emelték a fizetést is, kaptam én is 19 500Ft emelést (meg is köszöntem), de a munkáltatói döntés értelmében járó kiegészítésemből meg elvettek 19 500Ft-ot. 8 emelést kaptam 6 év alatt, még maradt 5600Ft kiegészítés, ami elég lesz 1-2 további emelésre :)
-Most annak a lehetőségét vizsgálgatják, hogy partnerszerződés keretében 200km-re levő munkaerőhiánnyal rendelkező cégnél besegítünk heti 1-2 napot, persze extra fizetés nélkül.
Megnéztem 8 óra munkaidő esetén (szintén 7 az "ebéd" miatt), rájönne még napi 6 óra utazás és 4,5 óra átszállási várakozás. Vonattal utazva 86%-ot térítenének, de a helyi jegyet (4db) nem fizetnék, így napi 2000Ft önköltségre menne, kocsival gyorsabb, de az 10 000Ft önköltség/nap + autópálya matrica 5000Ft.
Szintén Dél-Dunántúl, diplomával, egy pénzügyi és egy "titkárnői" OKJ-vel, nyelvvizsgával nem lehet elhelyezkedni.
( ahol lehet, oda szinte csak kulturális közfoglalkoztatottnak veszik fel az embert, ami havi 70000 ft nettót jelent)
Elhiszem, hogy Bp-en három nap alatt kapnék munkát,akkora a munkaerőhiány, csak félve kérdezem: a költözést, ottani életkezdést mégis miből fizessem?
# 16
Nem
"Elhiszem, hogy Bp-en három nap alatt kapnék munkát,akkora a munkaerőhiány, csak félve kérdezem: a költözést, ottani életkezdést mégis miből fizessem?"
Kölcsönkérsz ismerősöktől, veszel fel hitelt, szerzel egy másodállást a mostani mellé, pár hónapra vállalsz külföldi idénymunkát külföldön (szállodáknál a szállás és az ellátás gyakran ingyenes), pesti ismerősöknél szállsz meg egy időre, stb.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!