Csak szerintem keresek keveset?
Sziasztok Minőségellenőrként melózok Szolnokon havi 150 nettó fixért ez csak szerintem kevés? Pályakezdő vagyok és körülnézve ismerőseim között szarul keresek.
Egy ismerősöm a decathlonban dolgozik és a bicókat rakja sorba ezért kap 130 nettót egy érettségivel.
+20000ftért én felelősséget vállalok havi kb 40 millió forintnyi cuccért van szakmám és érettségim (gépgyártás technologus vagyok).
Vagy csak én látom rosszul a világot?
Na jó reggelt !
Magyarországon szinte mindenki egyformán keres, hogy elkerüljék az emberek az irigykedést, meg az egymásnak ugrást. Tök mindegy, hogy általános iskolát végeztél, vagy középiskolát.
A kulcsszó FOLYAMAT.
Mindig a FOLYAMAT-ot kell látni.
Kérdezek egyet én is.
Mennyit fogsz keresni Te és mennyit fog keresni a haverod mondjuk 10 év múlva? Vagy 20 év múlva?
én 10 éve kaptam 200at nettó 2 műszakba. 700ft-os órabér
ma ugyanott kapok nettó 200at 3 műszakba. 1100ft-os órabér
következtetés... a forint értéke szar!!
Jelenleg itthoni cégeknél csak ritkán fizetnek elegendő pénzt, nem ezekben van a jövő, és ilyen helyekből nem is tudsz magadnak jövőt teremteni.
Szintén szolnoki vagyok. Én diplomával eddig voltam árufeltöltő 120-ért, meg az általad meg nem nevezett, de egyértelműen felismerhető gyárban is güriztem 3 hétig a tényleges minimálbérért. Ezek szerint azóta emeltek volna? Most meg munkanélküli vagyok; nem hittem volna, hogy gyárra ilyet mondok, de így, hogy reálisan látom a világot: örülj, hogy van egyáltalán munkád...
A 150 amúgy Szolnokon egy igen jó pénznek számít, még ha itt sokan (főleg a fővárosiak) nem is képesek fel- és elismerni a tényt. A 3 műszak fényében viszont egy nagy lófsz ez a pénz, azt is hozzá kell tenni, főleg ha ahhoz mérjük, hogy egyszeri mezei irodistaként hazavisznek ennyit azok, akiknek nagyobb szerencséjük volt.
Középvezetői állás a minőségellenőr tehát az alacsony szintnek számít?
Én nem másra irigyekedek mert mindenki szarul keres itthon kivéve a vállakozók.
Csak furcsa h egy hegesztő többet visz haza + cafeteria + prémium és az órabére is több.
Persze nem panaszkodok mert ha nincs kedvem akkor szimplán nem melózok még ők dolgoznak folyamatosan nagyjából.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!