Mit rontok el? Csak nekem nem jön ki a matek? Megélhetés a téma, részletek lent.
"Csak egy kis angol matek"
A kis matek mindig jól néz ki, csak nem számítja az emberi tényezőket. Egyértelmű, hogy sokkal többet félre lehet tenni a magyar viszonyokhoz nézve.
Viszont tényleg keszekusza így a gondolatmenet, hogy itthon nem adod le a "szintet", mert az úgy nem élet. Londonban meg szobát bérelnél, a kis autódat sem lenne kényelmes használni, anyukádat sem látogathatnád naponta. Leírod, hogy így élni szar, aztán leírod hogy Londonban pont így élnél, hogy félretehess...
"szomorú, hogy magyarországon egy jó fizetésből is csak kompromisszumokkal és lemondásokkal és az élet minőséged csorbításával érhetsz el valamit"
Azért manapság a 300+ ezres fizetés egyáltalán nem hú de nagyon jó kategória. Persze, le leszek pontozva, mert mit gondolok magamról, hát mások feleannyiból is megélnek. De ettől függetlenül szinte minden hasonló kérdésnél az jön ki, hogy 250-280 ezer kellene a tisztességes élethez, ahogy nálad is ez jön ki.
Ha kocsid van és egyedül élsz egy lakás-albérletben ez nem egy hű de nagy kereset, csoportvezetőhöz képest meg nagyon alulfizetett.
Mi 2-en élünk kb. 400 ezerből, úgy hogy még mellé 350-et félrerakunk, igaz, kocsink nincs (lehetne, de a lakásra való spórolás fontosabb volt).
Évekig én is bele voltam bolondulva a márkás ruhákba, fodrászba (nő vagyok). Hasonló tételek, mint a tieid. Egy idő után telítődik az ember.
Nem kell már több ruha, más is levágja ugyanolyan jól a hajad/szakállad.
Én elhiszem hogy kell a telefon, de a 70 ezer forintos közép-felső kategóriás Huawei is kielégíti a legtöbb igényt, amit egy 2-300 ezer forintos telefon, és akkor mehet mellé a 6 ezres előfizetés.
Szóval igazából itt mérlegelni kell, és tényleg ne úgy tekints rá hogy ez a 300 ezres fizu egy hatalmas dolog, kocsi mellett, és a franc egyen meg mindenkit, mert ebből nem lehet megélni...
29/N
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!