Biztos megélhetést biztosító szakmák? (Inkább ülő szakmák)
Sziasztok!
Próbálok találni egy olyan szakmát amit napi szinten akár egy íróasztalnál ülve egy halom papír előtt vagy egy számítógép használatával eltudok végezni.
Félre értés ne essék nem a semmiért akarok pénzt kapni, sőt a pénz nem is nagyon érdekel csak muszáj ezt is figyelembe venni. Tudom magamról, hogy nem bírnám a napi 8 órát állva éveken át mivel most is ezt csinálom és az első 1 hónap után és még mindig ott akarom hagyni holott konkrétan alig csinálunk valamit.
Egy olyan szakmát keresek amit egy okj-vel 2-3 év alatt meglehet tanulni olyan szinten, hogy utána, ha nagyon akarok eltudjak vele helyezkedni és persze 3-4 év után nem lesz az, hogy már nincs szükség erre az ágazatra.
Lehet tőlem aztán monoton írás, telefonok lebonyolítása, gépelés, adatrögzítés bármi ami nem vesz igénybe teljesen agyilag, de még se egy hanyag, szutyok munka az egész és még is biztos, fix megélhetést biztosít számomra.
Mielőtt valaki azt kérdezné, hogy de miért nem keresgélek abban az irányban ami érdekel engem? Nos.. A művészetek szerelmese vagyok. Imádok táncolni, de a lábaim miatt még hobbi szinten is aligha, hogy végezhetem a rajzolás/festés/alkotás meg sajnos azzal esik ki, hogy amiket hallottam például egy grafikus tanfolyamról nem olyan megnyugtató. Fölöslegesnek tartom 2-3 évemet arra pazarolni amit interneten egy kicsi akarat erővel ugyan úgy megtudok tanulni viszont ettől független a szüleim még nem fognak mindig támogatni és megvárni meg befutok a hobbi projekteimmel és nem is várom el, sőt ezért próbálok keresni egy olyan állást ami mellett marad elég szabad időm és fix megélhetést biztosít akár 4-5 év múlva is.
Még egy apró megjegyzés: Jobban örülnék egy olyannak amihez esetleg le kell raknom egy okj-t, betanított munka nem az én világom.
A válaszokat előre is köszönöm! És sajnálom ,hogy kicsit bután fogalmaztam meg az egészet.
Nagyon sok mindent nem írtál. Hol laksz, mekkora fizetés neked a "megélhetést biztosító".... mik a képességeid, van-e nyelvtudásod, stb.
Ha van nyelvtudásod, és a multik (SSC-k) háza táján nézelődnék. Nem csak ügyfélszolgálatos melók vannak, hanem mindenféle. Kezdő pozikban is megvan már a 200 nettó, sőt, inkább 220-240 körül. Szerintem egyedüli élethez Pesten ez kevés, de másokkal egytt lakva nem rossz. A vidéki multik arányaiban hasonlóak.
Ezzel el lehet tötyögni jópár évig, de ha kreatív ember vagy mint pl. én, röpke pár év alatt megutálod... de addig is kerestél pénzt. :)
Itt nézz szét (magyar az oldal): sscheroes.com
Köszönöm a válaszokat és sajnálom, hogy ezeket kihagytam csak próbáltam általános véleményt kérni.
Pest megyében élek, 40 percre Pesttől egy kis faluban, jelen pillant minden keresetem a zsebembe megy, mert a szüleim csak annyit kértek, ha valamit venni akarok magamnak azt én álljam a többiről ők gondoskodnak. Viszont, ha úgy alakul a dolog és saját lábamra szeretnék állni vagy megelégelem az itthoni dolgokat akkor viszont kell az a biztos meló amiből akár fenn tudok tartani egy olcsóbb albérletet természetesen nem Pesten.
Nyelvtudásom hát most készülök a középszintű angol nyelvvizsgára.
Képességeim meg: Ez a leginkább a saját észrevételem: Jó szervező képességekkel bírok; könnyen észben tartok dátumokat, eseményeket stb..; kreatívnak kreatív vagyok sokan mondják azt is, hogy van szép érzékem; suliban jól ment a matek, a kémia meg az angol; esetleg még a rajzhoz való érzékem, de ezt még van hove bőőőven fejleszteni.
Negatív jellemzők: lusta; hisztizésre hajlamos; sok esetben motiválatlan; önbizalom hiányos - rengeteg olyan alkalom van most is a munkahelyemen amit már számtalanszor megkérdeztem, de mivel félek attól, hogy elrontom vagy bármi ilyesmi még mindig megkérdezem és ez sok mással is így van az életem minden területén.
Szerintem ennyi. Remélem ezzel sikerült leszűkítenem a kört.
Az oldalt meg meglesem - köszönöm szépen! :D
2. Ennek is utána fogok nézni kicsit bővebben, köszönön szépen az ötletet!
Online marketing (Adwords, Facebook kampányok, PR szövegek írása, stb.)
SEO
CAD/CAM informatikus
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!