Kezdőoldal » Üzlet és pénzügyek » Karrier, fizetés » Bejelentés munkaszerződés nélkül?

Bejelentés munkaszerződés nélkül?

Figyelt kérdés
Nemrég kezdtem dolgozni egy új helyen, ahol 2 órára bejelentették. Szerződést viszont nem írtam alà. Hogy lehet ez és milyen feltételekkel alkalmaz, felmondási idő mennyi stb..biztosan be vok jelentve egyébként. Én semmit nem írtam alá.

2018. ápr. 8. 23:38
 1/3 anonim ***** válasza:
100%
A bejelentéshez nem kell munkaszerződés.
2018. ápr. 9. 00:02
 2/3 anonim ***** válasza:
92%

A biztosítottat a munkavégzés megkezdése előtt be kell jelenteni.

Nem feltétlenül kapcsolódik hozzá munkaszerződés rögtön, ugyanis a szóban megkötött megállapodás is érvényes.

A dolgozó a munka kezdetét követő 30 napon belül arra hivatkozva, hogy nem kapott írott szerződést, azonnali hatállyal megszüntetheti a munkaviszonyát.

Olyankor, amikor nincs írott szerződés, csak a megállapodás részleteit nehéz bizonyítani vita esetén. Egyik ezt állítja, míg a másik amazt.

2018. ápr. 9. 04:46
 3/3 anonim ***** válasza:
Van aki 2 ora bejelentessel elmegy manapsag dolgozni 😶borzalom akaszto fara a munkaltatot
2018. ápr. 10. 21:13

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!