Bejelentés munkaszerződés nélkül?
Figyelt kérdés
Nemrég kezdtem dolgozni egy új helyen, ahol 2 órára bejelentették. Szerződést viszont nem írtam alà. Hogy lehet ez és milyen feltételekkel alkalmaz, felmondási idő mennyi stb..biztosan be vok jelentve egyébként. Én semmit nem írtam alá.2018. ápr. 8. 23:38
1/3 anonim válasza:
A bejelentéshez nem kell munkaszerződés.
2/3 anonim válasza:
A biztosítottat a munkavégzés megkezdése előtt be kell jelenteni.
Nem feltétlenül kapcsolódik hozzá munkaszerződés rögtön, ugyanis a szóban megkötött megállapodás is érvényes.
A dolgozó a munka kezdetét követő 30 napon belül arra hivatkozva, hogy nem kapott írott szerződést, azonnali hatállyal megszüntetheti a munkaviszonyát.
Olyankor, amikor nincs írott szerződés, csak a megállapodás részleteit nehéz bizonyítani vita esetén. Egyik ezt állítja, míg a másik amazt.
3/3 anonim válasza:
Van aki 2 ora bejelentessel elmegy manapsag dolgozni 😶borzalom akaszto fara a munkaltatot
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!