Hogyan cselekednétek a helyemben?
Sziasztok. Röviden. Havi keresetem nettó 150e Ft, de ennél mindig többet kapok a túlórák végett, 200e ft mindig megvan, de van hogy eléri a 250-300e ft-ot is. Maradjunk 200e Ft, havi jövedelemnél. Mivel még otthon élek, így a kiadásaim is minimalizálni tudom, havonta megtudok spórolni 150e Ft-ot. Jelenleg van 2 millió Ft-om félretéve, viszont a közeljövőben szeretnék venni egy autót 1,5millió Ft-ért. Ugyebár, ha lesz autó nőnek a kiadások is.
Viszont szeretnék előre gondolkodni, és lakásra félretenni minél többet. Kötni szeretnék lakáskasszát( OTP), amit havi 20e Ft-al fizetnék. Ha számolunk ilyen-olyan kiadásokat, akkor a 200e ft-ból, kb 70e ft-ot el tudnék tenni havonta és kb a lakástakarékkal együtt lakásra szánnék 50e ft-ot havonta. A költözés nem mostanság lenne. (2-3év)
Ahol venni szeretnék majd lakást, ott jelen állás szerint 10-15m ft körül kapok számomra megfelelő lakást.
Kérdésem a következő. Ti, hogyan cselekednétek a helyemben? Hogyan tudnék a lehető legtöbbet spórolni? Ti vennétek a helyemben autót? Mert azért valljuk be, manapság 2 millió ft nem kevésnek számít, és ha nem költöm el, sokkal előrébb lennék lakásügyileg, plusz nem is emelkednének a kiadásaim az autó fenntartásával.
Milyen spórolási lehetőségeket tudtok?
Szerintem eddig a lehető legjobb módját választottad a spórolásnak és a havi 150 eFt az ha továbbra is megspórolható, akkor nincs szükséged semmiféle befektetésre, hanem gyűjtsd csak így tovább és pár év múlva vehetsz saját kis lakást!
Lakáskasszát szerintem nem érdemes kötni, annyival nem ad többet, viszont nem tudsz akármikor a pénzedhez jutni és költsége is van. Nekünk volt Fundamentánk, de soha többet!
Én csak akkor vennék a helyedben autót, ha tényleg szükség van rá, de ha eddig is jól megvoltál nélküle, akkor minek?!
"Mert azért valljuk be, manapság 2 millió ft nem kevésnek számít, és ha nem költöm el, sokkal előrébb lennék lakásügyileg, plusz nem is emelkednének a kiadásaim az autó fenntartásával."
Meg is válaszoltad magadnak a kérdést! :)
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!