Kinek kell címezni a felmondást?
Figyelt kérdés
Nem aktuális, csak elgondolkodtam rajta, ha én fel szeretnék mondani, kinek kell címezzem a felmondásom? Van egy irodavezetőnk, neki nyilván nem, van egy főnököm (részlegvezető), és van az ügyvezető, aki ugye a céget képviseli, de vele nem állnak a "mezei munkavállalók" kapcsolatban. Illetve ilyen esetben, ha beadnám, kinek kellene odaadnom? A főnöknek, a HR-esnek vagy le kellene vadászni az ügyvezetőt?2018. márc. 28. 11:11
1/7 anonim válasza:
Készíts több példányt, és adj belőle mindenkinek - ha majd aktuális lesz.
2/7 anonim válasza:
A munkáltatódnak kell felmondani.
Bizonyára van egy munkaszerződésed. Elő kell venni, és megnézni rajta, hogy ki írta alá a munkáltató részéről. Na, nála kell felmondani is.
4/7 anonim válasza:
Én kétszer mondtam eddig fel, ráírtzam a papírra, hogy "munkavállalói felmondás", alá két sorban, hogy felmondok ekkor-akkor, és daadtam a közvetlen főnökömnek. Hogy ő aztán ezt a hr-en kivel íratta alá, azt nem tudom, de akinek odaadod, az tudni fogja, kinek adja oda, vagy kit kérdezzen meg. Szóval én nem vadásznám le nálatok se az ügyvezetőt, írassa alá a főnököd az illetékessel.
5/7 anonim válasza:
Én a HR-re vittem, az aláírás helye alá pedig azt írtam, hogy "munkáltató (vagy annak képviselője)".
6/7 anonim válasza:
Pont ma adtam be a felmondásom, a reszlegünk vezetőjét neveztem meg(közvetlen felettes), ő adja tovább a munkáltatói jogokat gyakorlónak, és a felmondás elfogadását igazoló levelet fogja ő aláírni (itt így működik).
7/7 anonim válasza:
Egész konkrétan a munkáltatói jogok gyakorlójának kell odaadni, az az a személy, aki aláírta a cég oldaláról a munkaszerződésed.
A legkézenfekvőbb az ötös válasza amúgy, mert nem feltétlen érhető el mindig az ügyvezető, nagyobb cégnél meg pont erre van a HR.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!