Leépítés, létszámcsökkentés esetén kit küldenek el?
Áprilistól nagy eséllyel megszunik pár részleg a munkahelyemen, így kevesebb emberre van szükség.
Április 30-ig tart a próbaidőm.. Kicsit elszomorit a gondolat hogy alig kezdtem el dolgozni (fiatal, palyakezdo vagyok, nehezen találtam meg ezt a helyet), és még próbaidő alatt, indoklás nélkül is kidobhatnak április bármely napján..
Gondolom nem attól szabadulnak meg, aki 10-20 éve itt van, hanem a fiataloktól, mondván "ők még könnyebben elhelyezkednek máshol". Az idősek (30 v több éve vannak itt) pedig a nyugdíj miatt nem fogják kirugni.
Nem a fiataloktól szabadulnak meg. Létszám leépítésnél megvan a séma.
Első körben a próbaidősök mennek, függetlenül, hogy 20 éves vagy 50 éves. Utána azok akikkel gond van. ( nem jó a munkamorál, állandó hiányzás stb)
Utána jönnek a nyugdíj előtt állok akiknek 3-4 hónap és mennek nyugdíjba.. Ha még mindig kell elküldeni embereket akkor a végén azokat küldik akik bár jó munkaerő, 20 éve ott dolgozik, de a főnöknek nem szimpatikus.
Ertem. Ez nem jó hír sajnos :(
Köszi a választ, adom a zöldet
Ahány cég annyi szokás.... nálunk is volt hogy nagy elvándorlás volt, kellett egy 4%-os kvótát mégis villantani, s 1-2 nagyon jó kollegát kirúgtak, hogy utána a helyükre(!) csókosokat berakjanak. S ez egy multi.
Nagyon ne búsulj neki, erről nem tudhattál. Még van kis esélye hogy nem téged dobnak ki, és sok a munka azért itthon. Mi a szakterületed ha megkérdezhetem?
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!