Kezdőoldal » Üzlet és pénzügyek » Karrier, fizetés » Ibiden-ben (dunavarsanyi)...

Ibiden-ben (dunavarsanyi) mennyit keres egy mechatronikai technikus? Van lehetoseg tovabb tanulni? (Villamosmernok) Itt mennyit keres egy villamosmernok?

Figyelt kérdés

2018. márc. 20. 12:15
 1/4 anonim ***** válasza:
Villamosmérnöknek mindig megéri tovàbb tanulni, mert az egyik legjobban fizetett szak itthon. Az említett céget nem ismerem, de Budapesten kezdő villamosmérnökként olyan 250-300 nettóval kezdhetsz. Szorgalommal, esetleg mîg bele nem jössz addig magán zh/vizsga felkészítéssel el is végezhető.
2018. márc. 22. 06:17
 2/4 mogulmelo válasza:

Most ez kicsit off is lesz, meg nem is, de minden kérdésre szeretnék válaszolni az Ibidennel kapcsolatban. Ha tanulni akarsz akkor mechatronikai mérnöknek tanulj (van benne robotika + gyúrj a japánra is) de ne jelezd minimum 10 évig hogy tanulni szeretnél,mert nem engedik meg. Csak akkor jutsz előbbre ha isteníted a vezetőd. Operátori pozícióból az életbe nem fognak előléptetni, mert nem a HR dönti el hogy léphetsz-e vagy sem. Ajánlás útján kerülnek be az emberek mert ha 3 hónapig bent maradsz, az ajánló fél kap plusz 40.000 Ft bónuszt. TE NEM! Kb. netto 250.000 Ft körül kereshetsz. A műszaki menedzser büfé szakot kerüld el ha lehet. Ez egy ilyen nesze semmi fogd meg jól. Barátnőm HR-es az ő cége beszerző munkakörre szerződteti őket. Másra nem jó!!! Én gépészmérnök vagyok, Ibidenes munka mellett csináltam meg az egyetemet, azóta elmentem másik céghez.

Egy kis kultúra is legyen benne, hogy összefoglaló legyen több kérdésre is a válasz. Az Ibiden japán érdekeltségű 1%-os tulajdonjoga van, 99% holland. A japán emberekkel egy bajom van, ha találkoznak egy külföldivel, aki beszél angolul, akkor az az Isten és mindent elhisznek neki. Ez BAJ! A cégen belül is ez a probléma, ha a magyar vezető azt mondja "ez így lesz jó", a japán bólint "oké". Ebből ok-okozatként lesz tömeges népvándorlás, mert a magyar megint teljesíthetetlen dolgot kér, amit ő maga se tudna megcsinálni. Egy soron 3-an vannak, ebből 1 dolgozik. Továbbá, a japánok ezelőtt 20 éve is 50 évvel előbbre voltak technikailag. A magyar egyetemek, főiskolák nincsenek felkészülve a fejlettebb technika oktatására, mert nincs és nem is volt fejlett autóiparunk vagy intelligens gépipari technológiánk. Amit egyetemen tanulsz az csak alapképzés, ahhoz képest amit ők tanulnak. Bocsánat ha hosszú lett, remélem érthetően leírtam.

2018. márc. 25. 16:30
 3/4 anonim ***** válasza:
Kicsit kiegészítem. Ha "jór beszérü ingrisü", akkor tényleg szeretni fognak, mert érteni fogod a szakmai mérnöki leírást a gépekhez. Azt hozzátenném, hogy nincs teljes gépiesítés, félautomata berendezések vannak, tehát így is a munka többnyire pakolós. Egy mérnökről tudok, aki beszél japánul, tehát neki könnyű a kommunikáció velük és több éve (5-6) ott van. A mechatronikai technikus végzettséggel szerintem elsősorban karbantartónak vesznek fel. Van nappalos és műszakos. Ha csak nappalost (H-P 7:30-16:30) választasz nem kapsz annyit mint egy műszakos (12 óra nappal 3 nap, 3 nap pihi utána 12 óra éjszaka szintén 3 napig). Tehát ha műszakos vagy nem fogsz tudni bejárni, mert nem fogják megengedni, hogy hétvégén tanulj. Azt fogják mondani vagy tanulsz vagy dolgozol. Egyébként sok diplomás van a soron gépészmérnök és egyéb műszaki végzettséggel. A fizetés ha karbantartó vagy netto 220 vagy a felett megvan. Ha gépészmérnök akkor netto 250 vagy a felett kicsivel. De ha van szakmád és érettségid lehetsz Block Leader szintén netto 220 felett. De nagyon a supervisor kedvence kell legyél, hogy te bármit is elérj. Nincs előrelépési lehetőség a BL felett. Már le van vajazva minden még 20 évvel előbbre is ki kivel, mikor hol, hogy dolgozzon, szakmázzon. Igaza van az előttem szólónak, ha karriert akarsz építeni ne az Ibident válaszd.
2018. márc. 27. 11:23
 4/4 A kérdező kommentje:
Koszi az eddigieket! A knorr bremse-rol mik a velemenyek? (Budapest)
2018. márc. 30. 09:01

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!