Ibiden-ben (dunavarsanyi) mennyit keres egy mechatronikai technikus? Van lehetoseg tovabb tanulni? (Villamosmernok) Itt mennyit keres egy villamosmernok?
Most ez kicsit off is lesz, meg nem is, de minden kérdésre szeretnék válaszolni az Ibidennel kapcsolatban. Ha tanulni akarsz akkor mechatronikai mérnöknek tanulj (van benne robotika + gyúrj a japánra is) de ne jelezd minimum 10 évig hogy tanulni szeretnél,mert nem engedik meg. Csak akkor jutsz előbbre ha isteníted a vezetőd. Operátori pozícióból az életbe nem fognak előléptetni, mert nem a HR dönti el hogy léphetsz-e vagy sem. Ajánlás útján kerülnek be az emberek mert ha 3 hónapig bent maradsz, az ajánló fél kap plusz 40.000 Ft bónuszt. TE NEM! Kb. netto 250.000 Ft körül kereshetsz. A műszaki menedzser büfé szakot kerüld el ha lehet. Ez egy ilyen nesze semmi fogd meg jól. Barátnőm HR-es az ő cége beszerző munkakörre szerződteti őket. Másra nem jó!!! Én gépészmérnök vagyok, Ibidenes munka mellett csináltam meg az egyetemet, azóta elmentem másik céghez.
Egy kis kultúra is legyen benne, hogy összefoglaló legyen több kérdésre is a válasz. Az Ibiden japán érdekeltségű 1%-os tulajdonjoga van, 99% holland. A japán emberekkel egy bajom van, ha találkoznak egy külföldivel, aki beszél angolul, akkor az az Isten és mindent elhisznek neki. Ez BAJ! A cégen belül is ez a probléma, ha a magyar vezető azt mondja "ez így lesz jó", a japán bólint "oké". Ebből ok-okozatként lesz tömeges népvándorlás, mert a magyar megint teljesíthetetlen dolgot kér, amit ő maga se tudna megcsinálni. Egy soron 3-an vannak, ebből 1 dolgozik. Továbbá, a japánok ezelőtt 20 éve is 50 évvel előbbre voltak technikailag. A magyar egyetemek, főiskolák nincsenek felkészülve a fejlettebb technika oktatására, mert nincs és nem is volt fejlett autóiparunk vagy intelligens gépipari technológiánk. Amit egyetemen tanulsz az csak alapképzés, ahhoz képest amit ők tanulnak. Bocsánat ha hosszú lett, remélem érthetően leírtam.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!