Ilyen feltételekkel kaphatnék -e gyedet, gyest?
Figyelt kérdés
Fél éve jöttem el a munkahelyemről, ahol 2 évig dolgoztam. Most nem találok állást, csak max. rendelkezésre állási támogatásra mehetnék, amivel behívhatnak dolgozni közmunkára, de az nem normális munkaviszony. Most álláskereső vagyok. Ha most vállalnánk első gyermekünket, akkor még számít a 2 éves munkaviszonyom, vagy azt már el is felejthetem és kereshetek új munkahelyet min. 1 évre, hogy gyedet és gyest kaphassak? Nem vagyok tájékozott a dologban. Esetleg hol tudnék ezekre választ kapni?2010. jún. 10. 06:49
1/4 anonim válasza:
Gyermekgondozási díjra jogosult a biztosítási jogviszonyban álló szülő, ha a gyermekgondozási díj igénylését – anya esetében a szülést – megelőző két éven belül legalább 365 napon át biztosított volt, és a gyermeket a saját háztartásában neveli.
2/4 anonim válasza:
Akkor jár a gyed, ha a tgyás ideje alatt szűnik meg a munkaviszony vagy él még a gyed igénylésekor. Én úgy tudom, hogy a munkanélküli ellátás első része még jogosít a tgyásra és ilyen formán a gyedre, de a második része már nem. Mivel a terhesség 9 hónap, így sajnos biztosan nem leszel jogosult a gyedre, sőt szerintem a tgyásra sem, ha most esel teherbe. Akkor marad a gyes, de az meg ugye csak 25ezer kb. egy hónapban nettóban.
3/4 anonim válasza:
Most azért kell a gyerek, mert nincs munkád és így legalább némi pénzed lenne? :S
4/4 A kérdező kommentje:
Utolsónak: értelmes válaszokra vártam, nem piszkálódásra. A korom miatt szeretnék gyereket, most érzem, hogy eljött az ideje. De az is biztos, hogy az alanyi jogon járó 25.000 Ft-ból meg a párom fizetéséből nem tudnánk megélni ketten sem, így sajnos az embernek be kell kalkulálnia azt is, hogy mennyi gyedet, gyest fog kapni. Mivel nem akarok még éveket várni, ezért akarom tudni, hogy mik a lehetőségeim, mert ha másként nem megy, el kell mennem dolgozni még 1-2 évre a gyerek előtt. Mielőtt hülyeségeket írsz gondolkodj: az ember nem feltétlenül a saját maga jólétéért igyekszik jobb gyest kapni, hanem a gyermeke jólétéért.
2010. jún. 11. 07:54
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!