Tehet ilyet a munkáltató azért mert közfoglakoztatott vagyok?
Irodán dolgozok jelenleg és mivel mostanában a másik két munkatársamnak sikerült rendes munkát találniuk az ő feladatkörük is rám hárul. Én a napokban felhoztam az ottani főnöknek , hogy rajtam kívül van abba az irodahelyiségbe 4 állandós dolgozó , és jó lenne ha betudnának segíteni a melóba. Egyrészt ők kb 140-ezret keresnek nettóba én meg 70-et kereken nettóba szintén. Másrészt egész nap csak unatkoznak vagy kint lógnak a dohányzóba. Ennek hallatán még engemet aláztak meg továbbá kérdőre vontak , hogy milyen jogon merek én ilyet kérni. Most azért mert közmunkás vagyok van joga ilyet mondani a munkáltatónak? Természetesen én is ott fogom hagyni a céget mert külföldön lesz rendes munkám , de az csak júniustól, addig meg valahogy itt kellene kibírnom.
Szerintetek , hova tudnék fordulni ezzel a problémával?
Igen, tehet ilyet a munkáltató, mert a közmunkásokat mindenhol lenézik - gondolj csak arra, hogy közmunkára a bűnözőket szokták ítélni és nézd csak meg a bért, hogy már eleve az állam is lekezelően bánik vele-d....
Igen, az van, hogy egy közmunkás húzza az igát, míg a "rendes dolgozók" ezt örömmel elnézik és ahol lehet, még ki is használják a helyzetet.
Sajnos sehová nem tudsz fordulni ezzel a problémáddal, mert akármit is harcolnál ki, a helyeden csak még rosszabbra fordulnának a dolgok és előbb-utóbb úgyis elérnék, hogy megszabaduljanak tőled.
Én személy szerint büszke vagyok rád, hogy kiálltál magadért és megmondtad a tutit! :)
Igaz, hogy ezzel magad alatt vágtad a fát, de igenis az igazságért minden körülmények között ki kell állni és ha mindenki ezt tenné, akkor és csakis akkor lenne itt változás, de addig nem lesz soha !
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!