Eladó állás pénzvisszaadás?
Úgy adsz vissza, hogy elkezdesz felfelé kerekítgetni. 2635 Ft volt a vásárlás, ember 10e-rel fizetett. Felmarkolsz:
-5 Ft-ot, ezzel 40-nél vagy
-10 Ft-ot, ezzel 50-nél vagy
-50 Ft-ot, ezzel 700-nál vagy
-300 Ft-ot, ezzel 1000-nél vagy
-2000 Ft-ot, ezzel 5000-nél vagy
-5000-est a végére. Ha 20-as lenne még egy tízest is.
Két nap alatt hozzászoksz.
5-ös, az teljesen jó, amit írtál, én is így csinálom - csak ehhez tudni kellene fejben számolni, összeadni, stb.
Sajnos a mai fiatalok közül sokaknak ez nem megy, mert nem tanulták meg rendesen a szorzótáblát, összeadást, kivonást, stb..
Pl. van olyan suli, ahol a matek dolgozatokat számológéppel írják - nincs gondolkodásra késztetve az agy .-(
Azt azért tisztázzuk. Nem kell kifizetni a hiányt (csak diákoknak), ugyanakkor a többletet sem kapod meg. Igen, rosszul visszaadni forsitva is lehet. A gép pedig kiirja mennyi a visszajáró. Persze a sarki kisboltba ahol nem scannelik a termékeket, ott valószinüleg nem. De ott hiányt is nehéz csinálni, mert sokmindenröl nem adnak blokkot, nem ütik be, és a pénzt oda teszik ( ahová én járok ott igy van, 2 kisbolt).
De mint irtam, 18 éves gyerekek is tudják csinálni, ugyhogy normális ember meg tudja tanulni.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!