Kezdőoldal » Üzlet és pénzügyek » Karrier, fizetés » Bölcsészdiplomával külföldre?...

Bölcsészdiplomával külföldre? Ebben lehet valami realitás?

Figyelt kérdés
Több helyen olvastam itt olyan kérdést, hogy az illetőnek bölcsészdiplomája van, és nem tud elhelyezkedni sehol. Többen tanácsolták nekik, hogy menjenek ki külföldre. Szerintetek milyen munkát kaphat külföldön valaki, aki bölcsészdiplomával plusz egy-két felsőfokú nyelvvizsgával rendelkezik? Úgy tudom, kint inkább annak jó, akinek szakmája van. Van ebben a tanácsban (,,menj ki külföldre!") valami realitás? Lehet, hogy valaki talál állást ilyen feltételek mellett? Vagy ez szinte mindenhol esélytelen?
2010. jún. 9. 13:57
 1/4 anonim ***** válasza:
mosogatókat és takarítókat mindenhol keresnek...amúgy milyen diplomád van?
2010. jún. 9. 14:04
 2/4 A kérdező kommentje:
Még semmilyen. Angol-magyar szakra gondoltam, ez érdekel, de - mivel ebből nem lehet megélni manapság - egyre inkább azon gondolkodom, hogy inkább valami szakmát kellene tanulnom. :S Azt viszont, hogy milyet, nem tudom.
2010. jún. 9. 14:08
 3/4 anonim ***** válasza:

Én úgy tapasztalom,hogy külföldön (PL:Anglia) nem sokat ér a diploma,főleg a bölcsészdiploma.itt minden másképp megy.Itt a Magyar bölcsész diplomát nem tudja használni..

De egy jó szakma ha még hiányszakma is sokkal többet ér.De a felsőfokú nyelvvizsgával is sokkal többre megy mint a diplomával..Általában azok mondják,hogy "menj külföldre dolgozni" Akik nincsenek kint,és azt hiszik olyan könnyű..Nem könnyű.itt kint is van munkanélküliség,itt kint is válogatnak a munkaközvetítők..

Vannak ismerőseim,barátaim akik már jó ideje kint vannak,és van aki diplomával gyárban dolgozik,vagy felsőfokú nyelvvizsgával is csak 5 hónap után talált melót..

2010. jún. 9. 14:09
 4/4 A kérdező kommentje:
Igen, sejtettem... Köszönöm!
2010. jún. 9. 14:11

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!