Miért akarnak törölni a munkanélküli programból?
"Mondtam neki, hogy majd én keresek, mert szeretnék elköltözni és ott szeretnék munkát keresni"
Ha el akarsz költözni, akkor másik munkaügyi központhoz tartoznál úgyis.
Oké, megértem, hogy nem akartad elfogadni a közmunkát, de nem tájékoztattak arról, hogy ha nem fogadod el, akkor kitesznek a regisztrált munkanélküliből? ha erről nem tájékoztattak, akkor talán erre lehetne hivatkozni. És igen, miért ragaszkodsz annyira hozzá - netán TB jogviszony miatt, hogy azt fizeti az önkormányzat?
Nemcsak akarnak, hanem már töröltek is. Mégpedig azért, mert megszegted az együttműködési kötelezettséget, amit aláírtál amikor nyilvántartásba vettek.
Az egy dolog, hogy nem kéred a segítségüket a munkakeresésben, de a felajánlott (törvény szerint megfelelő) munkát köteles vagy elvállalni, vagy ha nem vállalod, törölnek a nyilvántartásból.
Abban is igaza van, hogy fellebbezhetsz, de hiába, mert jogszerűen jártak el.
Keress rá a neten a munkanélküli törvényre, abban megtalálod ezeket.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!