Ilyenkor jár még a munkanélküli segély?
Pénteken beadtam a 30 napos felmondásomat. 1,5 évet dolgoztam, tehát alapból kár.
A baj csak az, hogy mivel nem tudom, hogy mikor találok valami munkát, ezért alkalmi munkákat kell keresnem.
Sajnálatos módon sok olyan cég van (a miénk is) ami meghirdet 1-3 napos melót, hogy tudjon szelektálni.
Viszont nem tudom, hogy a jelen törvények szerint ekkor megvonják-e a segélyt?
Mivel kapni fogod az álláskeresési támogatást, ezért én a helyedben nem alkalmi munkát keresnék, hanem rendeset.
De egyébként egyszerűsített foglalkoztatást lehet vállalni a munkanélküli alatt is - legalábbis úgy tudom.
Jár a segély. Egyszerűsített munkavállalóival dolgozhatsz.
Viszont, ha elhelyezkedsz és biztosnak érzed az állást, a fennmaradó álláskeresési segély 80 %-át igényeld meg! De ez csak x napon belül lehetséges, majd olvasd el tüzetesen a határozatot!
"Viszont, ha elhelyezkedsz és biztosnak érzed az állást, a fennmaradó álláskeresési segély 80 %-át igényeld meg!"
Persze, értem én, hogy arra gondolsz, ne hagyja ott az államnak azt a pénzt, de!
- egyrészt ugye van a próbaidő, ami alatt bármikor felmondhat mindkét fél, indoklás nélkül egyik napról a másikra
- másrészt, még ha biztosnak tűnik is az állás (most), kikéri a pénzt, aztán fél év múlva valamiért el akar jönni, akkor semmilyen ellátásban nem fog tudni részesülni, (egészen addig, amíg újra meg nem szerzi a 360 nap biztosítotti napot), aztán ott áll egy fillér nélkül.
Huh... ez így elég bonyolult. Hol tudok ennek utána olvasni.
Amúgy érdekel ez az egyszerűsített álláskereső dolog. Hol tudom megigényelni?
Az egyszerűsített foglalkoztatás az az alkalmi munka más néven.
Egyszerűbben leírva: a munkanélküli segély alatt (álláskeresési támogatás) is dolgozjatsz alkalmi munkát (egyszerűsített foglalkoztatás) egy héten max 5 napot, egy hónapban max 15 napot.
Köszönöm a válaszodat.
Tehát ha egy hónapban 10-14 napot dolgozok csak, akkor még kapom mellette a munkanélkülit.
Ehhez egyszerűsítetthez kell külön igénylőlap, vagy igazolványt kérni?
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!