Kezdőoldal » Üzlet és pénzügyek » Karrier, fizetés » Egyetemistaként mennyit lehet...

Egyetemistaként mennyit lehet "keresni" havonta?

Figyelt kérdés

Nappali tagozatra megyek,szülők nem támogatnak anyagilag semennyire sem.Ösztöndíjjal és diákmunkával milyen összeget lehet havonta keresni?Ahogy számolgattam olyan 120ezerre szükségem lenne(albérletbe mennék nem koliba).Összehozható vagy marad a diákhitel?

Tanító szakra mennék,ha ez számít.

2018. febr. 19. 19:18
1 2 3
 11/23 anonim ***** válasza:
64%
Persze, van olyan ahol 2x ekkora órabért is adnak, meg olyan is ahol fele ennyit :D Én még mindig nem értem mi köze van ennek a kérdéshez. Bárki írta, hogy a kérdező szoftverfejlesztő akar lenni? Vagy hogy most, középiskola végén (tehát egyetem nélkül), már van olyan tudása, ami elég lenne egy gyakornoki pozira?
2018. febr. 20. 12:42
 12/23 A kérdező kommentje:
Nem tudok és nem is akarok programozni.Nézzünk egy átlag diákmunkát,amire van esélyem.Például call center vagy árufeltöltés.Így végigszámolva,igencsak a tanulás rovására menne a munka.Elhiszem hogy gyakornokként is többet kereshet egy programozó,mint én 10 év munkaviszony után fogok.De ezt szeretném tanulni.Próbálkoztam gazdasági szakkal,de nem jött be.
2018. febr. 20. 13:41
 13/23 anonim ***** válasza:

Nem tudom, hogy tanító szakon mennyit kell tanulni, úgy hogy csak általánosságban annyit tudok hozzáfűzni az előttem válaszolókhoz, hogy én még a szüleim segítségével sem bírtam sokáig fenntartani egy albérletet.

A 120 az neked hogy jött ki? Csak az albérletet gondoltad? És akkor mi marad költőpénznek?

Ha a keleti országrészben vagy, akkor úgy persze reálisabbnak tűnik az elképzelés, de Pesten ki van zárva. Én a külvárosban (XX. ker.) laktam 64 ezerért (rezsivel együtt - jó, így marad 60 ezred, mondjuk, de ehhez 2 havi kauciót kellett letenni, ami azt jelentette, hogy beköltözéskor 3 havi lakbért kellett kifizetni, és ez mindenhol így van). Itt a kis garzonok is simán 80-90 körül vannak. Ami meg attól olcsóbb az nem csak ritkaság számba megy, de a környék/állapot is olyan, amilyen.

Ha más városról van szó, keletebbre egy takaros 1 szobás lakás 40-ből megvan, de még ahhoz számold a rezsit.

Ami az ösztöndíjat illeti, azt csak 2. félévtől kaphatsz.

Javaslom a diákhitelt, azt 50 ezerig kérheted, de októbertől januárig, illetve márciustól júniusig van az utalás. (Októberben és márciusban megkapod az előző hónapit, szóval ebben a két hónapban duplán kapod, de akkor is érdemes tisztában lenni azzal, hogy a szeptember és február gyakorlatilag kiesik és a főbérlőnek nem mondhatod azt, hogy következő hónapban 2 hót fizetsz ki.)

Szerintem a tanító az közepes nehézségű szak lehet. Eljárhatsz dolgozni - főleg hétvégeken, meg ha okosan állítod össze a napjaidat, de a havi 120 ezer nettóban lehetetlen, úgy, hogy mellette tanulsz is.

A koli miért nem jön szóba? Én sem akartam, nagyon nem akartam kolis lenni, de képzeld, közel sem olyan rossz, mint amilyennek elképzeltem (vagy te képzeled)! Egész megszerettem. És a kolis lét egy életforma, nagyon-nagy sok előnnyel jár. Ha államis vagy, akkor 10-15-ből megúszod és ha csak 50 ezred diákhitelt veszel fel, akkor is marad 35 ezred kajára meg ilyesmi. És ha hétvégeken eljársz valami részmunkaidős állásban 900 ft-os bruttóval, akkor 1 hónap alatt még keresel kábé 30-35-öt. (750Ft nettóval, heti kétszer 6 órát számoltam 4 hétre).

2018. febr. 20. 18:35
 14/23 A kérdező kommentje:
Szobára gondoltam,azt bérelnék.Errefelé megúszom 35-40-ből rezsivel együtt.Többi menne kajára,néha ruhára is futná,tisztálkodószerek is kellenek.Van spórolt pénzem,azt is be tudnám osztani szépen,pár hónapig elég lehet.Esetleg levelező is opció lehet esetemben,mellette tudnék teljes munkaidős állást vállalni.Az egyetemről nem szeretnék lemondani emiatt.Nem tudom mások hogyan oldják ezt meg úgy,hogy nincs aki támogassa őket anyagilag.
2018. febr. 20. 20:19
 15/23 anonim ***** válasza:
Diakhitelbol oldjak meg sokan. En pl utaztam napi 3 orat fosulira meg vissza igy megusztam az alberletet. Mindenki hulyenek nezett, de vonaton lehet aludni, tanulni, barmi.
2018. febr. 20. 20:39
 16/23 anonim ***** válasza:
53%
T-comba is sok diák dolgozik egész jó fizetésért.
2018. febr. 20. 23:16
 17/23 anonim ***** válasza:

Ha pesti vagy akkor havi 100-110-et napi 4 órás munkaidőben simán összetudsz szedni,napi 4 óra meg nem megerőltető ugy gondolom.

Pl. Itt: [link]

Bruttó 1560 az órabér az nettó 1300 valamennyi,

szóval 4 órában megéri.

2018. febr. 22. 13:58
 18/23 anonim ***** válasza:
40%
Na itt az alapveto baj a matekban. A brutto 1560 az nagyon nem 1300 netto. Inkabb 1045 kb. Masreszt napi 4 ora sokat szamit tanulasban. Nem sok olyan diakot ismertem foiskolan aki sulit szepen csinalta es mellette dolgozni is tudott ennyit. De hatha o lesz a kivetel.
2018. febr. 22. 14:19
 19/23 anonim ***** válasza:
100%

Utolsó: Vannak itt bajok neked,, nézzél utána, MIVEL DIÁKMUNKA, Diákoknak CSAK 15 % adot vonnak, . 1560X 0,15 az 234. 1560-234= 1326ft Ez a 1326ft a NETTÓ.

De ha nem hiszed kérdzed meg a diákszövetkezetet.

2018. febr. 22. 14:28
 20/23 anonim ***** válasza:

"Na itt az alapveto baj a matekban. A brutto 1560 az nagyon nem 1300 netto. Inkabb 1045 kb. Masreszt napi 4 ora sokat szamit tanulasban. Nem sok olyan diakot ismertem foiskolan aki sulit szepen csinalta es mellette dolgozni is tudott ennyit. De hatha o lesz a kivetel."

Diákszövetkezeten keresztül dolgozva csak SZJA-t kell fizetni.

2018. febr. 22. 16:28
1 2 3

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!