Melyik munkát választanád? Ami boldoggá tesz, vagy ami gazdagabbá?
Nehéz kérdés számomra..., de valószínűleg (ami ma errefelé megy), inkább azt, ami "gazdaggá" tenne...
20///L
Ha nem fizet annyira rosszul, hogy ne lehessen megélni belőle és legalább egy kicsit félrerakni, akkor azt, ami boldoggá tesz. Dolgoztam olyan munkahelyen, ami gazdaggá tett volna, de ezzel olyan szolgáltatűst kellett volna eladnom (nem MLM, még csak nem is ilyesmi, hanem egy sima cég), ami szerintem nem ért még feleannyit sem. És nem bírtam csinálni. Nem voltam képes átverni az embereket azért, hogy én gazdag legyek, úgyhogy otthagytam. Egy másik helyen szintén messze átlagon felüli fizetést kaptam, de utáltam csinálni, ahány felettes volt, mind mást kért, és 5 percenként irányítottak ide vagy oda, szóval semmit nem fejezhettem be, valamint voltak olyan dolgozok, akik a nap felét (szó szerint) kávézással és cigizéssel és beszlgetéssel töltötték, mégis ők voltak megbecsülve, meg azok, akik azt hazudták, hogy kész a munka, közben láttam, hogy nem is dolgoztak vele, és ők voltak megbecsülve. A csapat is nagyon rossz volt. Utáltam bemenni, de kellett a pénz, míg végül egy leépítés során engem is kirúgtak még jópár kollégámmal együtt. De akkor úgy megkönnyebbültem, hogy nem kell többet odamennem.
Viszont ha nem tudnék megélni, akkor inkább a több pénzt fizető munkát választanám a boldog munka helyett. De csak akkor, ha ezzel másoknak nem ártok.
Nem mellesleg arra viszont kell gondolni, hogy be legyél jelentve, vagy legalább magadnak fizess be a nyugdíjpénztárba és a TB-re. (Már ha lesz még nyugdíjunk nekünk, fiataloknak, és ha van még értelme erre az egészségügyre támaszkodni.)
Mit nem adnék érte ha tényleg azt csinálhatnám amit igazán szeretek :(( Jelenleg sajna nem úgy áll :(((
Korábban rendkívüli módon motivált a pénz, de mára elég lenne a minimálbér csak had azt amit szeretnék :(( Szerintem ebből leszűrhető mi a válaszom.
Ami gazdagabbá
egyértelmű!
Mivel ha elég gazdag leszek, akkor már nem kell dolgoznom, mert dolgozik helyettem az összegyüjtött vagyon.
És ha valakinek nem kell dolgoznia, akkor aztán valóban azt csinálhatja amit csak akar, és akkor amikor csak akarja!!!
Ha akarja király lehet a saját várában!!
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!