Kezdőoldal » Üzlet és pénzügyek » Karrier, fizetés » Szülésznőként külföldön?

Szülésznőként külföldön?

Figyelt kérdés
Szülésznő hallgató vagyok, de nem szeretnék magyarországon maradni. Elsősorban ausztria jött számításba, de nem igazán tudom mennyi ott a fizetés (google a barátom de csak 2013 vagy az elötti cikkeket találtam.) egyeltalán megéri-e. Friss diplomásként mennék ki. Esetleg még svájc is tetszik, de ott szintén kérdés hogy mennyi a fizetés. Valakinek tapasztalat? Vagy más országban jobb lenne?

2018. febr. 16. 17:28
 1/6 anonim válasza:
53%

Nem jó kategóriába írtál.

Amúgy minél nagyobb a fizu, annál drágább a lakhatás, a kaja, az élet. Nyelvtudásod megvan ahhoz, hogy a szakmádban dolgozz?

Tájékozódj arról is, melyik országban hogy megy a szülés. Sok helyen ambuláns van, így jóval kevesebb munkaerőre van szükség. Ismerőseim mind hazajöttek szülni, mert Angliában pl. nagyon gáz a szülészet színvonala, és a többi irigyelt nyugati országban is csak akkor kap az ember normális ellátást, ha jól megfizeti.

2018. febr. 16. 17:54
 2/6 A kérdező kommentje:
Igen, tudom hogy rossz kategoria, de csak a vegen vettem eszre, van kozepfoku angolom egy kozep nemetem is es a szakmai nyelvizsgara pedig nemetul keszulok, amivel elmeletileg tudok munkat valallni kulfoldon. Koszonom a valaszod 🙂
2018. febr. 16. 21:05
 3/6 anonim ***** válasza:
Ha amúgy sem akarsz itt maradni, akkor most miért vagy itt?
2018. márc. 13. 09:15
 4/6 anonim ***** válasza:

szia, sikerült érdeklődnöd? Kíváncsi lennék, hogy hová érdemes menni ebben a szakmában!

Te végül hogy döntöttél? Mit választottál?

2020. jan. 17. 15:56
 5/6 anonim ***** válasza:
Ha még aktuális, Svájcról tudok mesélni.
2020. jan. 17. 17:52
 6/6 anonim ***** válasza:

Mivel privátban kaptam üzit, leírom inkább itt, hátha vkit még érdekel.

Fontos a végzettség elismertetése amihez nagyon sok dokumentumot be kell szerezni, illetve egy minimum B2 szintű telc vagy goethe nyelvvizsgát. Mindent hivatalos forditoval le kell fordittatni, hitelesittetni. Ha megvan az Anerkennung, el lehet kezdeni összeállítani a jelentkezési mappát. Önéletrajz, motivaciós levél, esetleg ajánlólevelek, végzettségek... általában mindenhol online jelentkezés van, és emailben visszajeleznek 1-2 napon belül, akkor is, ha elutasítanak.

Utána van 1 időpontegyeztetés a személyes interjuhoz, esetleg próbanap a kórházban, végül kiderül, hogy felvesznek-e.

Fizetés kantononként változó, de bőven jól meg lehet belőle élni, mellette félre is tenni.

Viszont a német nyelv (ha nemet részen akarsz dolgozni) nem elég. Meg kell értened a svajci németet, aminek a némethez sok köze nincs. Mellette az angol alap (sok a külföldi páciens). Es örülnek ha vki még franciát vagy olaszt is beszél, de ez nem alap feltétel.

A kompetencia nagyobb, és elég nagy az igény az alternatív modszerekre, mint homeopátia vagy akupunktúra. Szeretnek mindenféle pozícióban szülni, akár állva vagy vízben is.

Itt az élet is drága, a magyar fizuhoz mérve extrém drága. Viszont az itteni fizetéshez mérten arányaiban sokkal jobban jössz ki, mint otthon a magyar fizetésből. És csak magán egészségbiztositók vannak, mindenki saját magának fizeti azt a csomagot amit választ. És azt kapja, amiért fizet. Egy sima konzultáció a háziorvosnál pl. 200CHF. Ha felhivod telefonon, mert kérdésed van, kiszámlázza azt is. A rendelőben 5 percenként növekszik a díj, mert az idő pénz. Mentőt hívsz, kifizettetik, ha nincs rá külön kiegészítő biztosításod. Nem is használja mindenki ingyen taxinak, mint magyarországon...

Ennyi jutott eszembe igy hirtelen.

2020. jan. 17. 20:22

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!