Dolgoznátok állami szférában?
Figyelt kérdés
Sziasztok,
van egy terület, ami nagyon érdekel, de sajnos csak állami kézben lévő cégnél lehet foglalkozni vele. Dolgoztam már korábban állami szférában, állami tulajdonú cégnél, és sajnos tudom a hátulütőit. Leosztott pénzek, politikai befolyás. Anno emiatt is jöttem el. A mostani cég egy multi, viszont szenvedek, mert nem érdekel ez a terület.
Ti mit tennétek?
2018. febr. 15. 15:25
1/2 anonim válasza:
Én nem. Átmentem nemrég a versenyszférából az államiba, ezerszer bánom. Hiába nagy cég, a legtöbb ember holt buta, úgy került be, hogy valakinek a valakije, a legtöbb ember naphosszat pletykál, nem értenek semmihez. Ha ezt akarod/ ezt el bírod viselni, akkor hajrá, nekem égnek áll a hajam ettől.
2/2 anonim válasza:
Én multitól jöttem át állami céghez. Vannak valóban hátulütői, pl amiket az 1. válaszoló is említett, az szokszor frusztráló. Viszont rengeteg előnye is van. A fizetés, legalábbis ott ahol én vagyok, egész korrekt, kb a piaci szinten van, de a munkamennyiség és a stressz jóval kisebb. Nincs hajtás, nem cseszeget a főnök, nem gyomorideggel mész be, nem kell bent maradnod estig túlórázni, nem idegroncsként mész haza, pénteken általában hazamehetsz korábban, nem kell fél évre előre közölnod, hogy mikor mész szabadságra, stb. Szóval összességében a life-work balansz szerintem sokkal élhetőbb, cserébe viszont el kell viselned, hogy egy csomó idegőrlő, túlbonyolított, agyon adminisztrált, logikátlan folyamat van, lassú, tohonya, elavult az egész rendszer, sokszor ha dolgoznál akkor sem tudsz, mert mindig valakire vársz és valóban sokszor inkompetens emberek vesznek körül, ideértve a főnökeidet is. De ez engem egyelőre nem különösebben zavar, szakmailag nívós, végzettségemnek megfelelő, viszonylag laza munkám van korrekt fizetéssel és jófej kollégák vesznek körül nem úgy, mint a multinál, ahol mindenki munkamániás droid volt és a szakmai dolgokon kívül semmi másról nem lehetett beszélni velük.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!