Ti mit tapasztaltok? Felétek van munkaerőhiány, vagy nehéz elhelyezkedni?
Budapesten van igen, illetve Pest megyében is. Ami nekem szembetűnő h pl minden második bolton/büfén kint van az eladót felveszünk tábla.
Illetve én pénzügyi területen dolgozom multinál, és elég nehezen tudjuk feltölteni a helyeket ha felmond valaki (felsofoku vegzettseg es angol tudas is szukseges), a kevésbé vonzó pénzügyes pozíciókra előfordul h évekig nem lehet stabil, tapasztalattal rendelkező embert találni , max diákot, mert több ember is felmond próbaidő alatt, mert talál jobbat.
Arról ne is beszeljunk h szakmunkara milyen nehez szakembert talalni pl.burkolo, foleg ha csak kisebb munkarol lenne szo es nem pl uj haz epiteserol...
Kaposvár
Itt lasszóval keresik a munkaerőt. Ma pl jövök haza és már a lépcsőházunkban is kinnt van a plakát, hogy lehet menni dolgozni azonnal. Külön kiemelve, hogy mindegy mi a végzettséged akár diploma akár érettségi akár szakmunka mindegyikbe el tudnak helyezni. Meg sok helyen kinnt van magukon a boltokon is hogy lehet menni dolgozni.
Szolnok
Az összes létező bolt hirdet felvételt Marika Néni ABC-jétől és a Cooptól a Media Markton át az Auchanig, csak éppen nem szeretnek valóban felvenni embert. A gyáraknál folyamatos a toborzás, de mivel mind minimálbért fizet (plusz túlóra és a kötelező pótlékok), így a franc nem megy oda. Ezeken kívül adminisztrációs állások vannak még, amik 95%-ban csókosok feladatai, így nem is értem, miért hirdetik meg ezeket. Nagy ritkán kell 1-1 mérnök (többnyire leanes), és ezzel a 8 általánosnál többet megkövetelő lehetőségek ki is fújtak. Meg hát országos szintű a hiány buszsofőrökből és kamionosokból, de nyilván ha hajlandóak lennének meg is fizetni a munkát a cégek, ez se lenne így.
És akkor megint itt tartunk: nem véletlen a "munkaerőhiány". Ahol havi 100-at adnak, oda persze, hogy nem megy senki - erre a cégek még nem gondoltak? Szerintem még kutyaszart lapátolni is mennének az emberek végzettségtől függetlenül, ha mondjuk nettó 200-at fizetnének érte.
Borsod:
A jó állások mind be vannak töltve, és ha nincsenek jó kapcsolataid, akkor szinte lehetetlen bekerülni egy jó pozícióra.
A pocsék munkákból viszont rengeteg van. Ami nem fizet semmit, és förtelmesek a munkakörülmények.
Magyarország jobban teljesít...
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!